Gura pacatoasa de la Educatie a scapat un adevar. Cum se dau parteneriate de milioane "PE DEDICATIE"
Ministerul Educatiei face un pas inapoi in scandalul parteneriatelor "cu dedicatie" care vizau proiecte europene de 160 de milioane de euro.
Joi, oficialii au anuntat ca termenul concursului se va prelungi pana pe 5 august, dupa ce initial s-au inscris doar 20 de firme si organizatii, printr-o selectie fulger, pe care specialistii contactati de PROTV au catalogat-o drept "suspecta".
Ministrul Pricopie nu a vrut sa dea ochii cu presa... dar l-a trimis sa anunte modificarile pe ministrul delegat.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Peste 50 de proiecte europene pentru dezvoltarea resurselor umane, adica programe scolare, manuale digitale sau campanii pentru siguranta elevilor sunt in sfarsit deschise competitiei.
"Pentru a nu mai exista niciun fel de suspiciuni am decis sa prelungim termenul pentru depunerea acestor proiecte, sa eliminam, repet orice fel de suspiciune si deschidem competitia PENTRU TOATA LUMEA. Cat mai mult timp posibil astfel incat sa poata fi depuse proiectele", a spus Mihnea Costoiu, ministrul delegat al cercetarii.
Ministrul cercetarii a dat astfel de inteles ca in prima faza competitia ar fi fost una "cu dedicatie".
De aceasta data, insa, termenul de depunere este de o saptamana, pana pe 5 august la ora 16:00.
Problemele din educatie nu se opresc insa aici. Sute de proiecte europene incheiate de minister prin partenerii privati sunt blocate in continuare, de mai bine de doi ani.
"Organizatia Salvati Copiii a inaintat 400 de mii de euro pentru a se derula activitatile din perioada octombrie 2010, oct 2011. 400 de mii de euro, bani pe care noi nu reusim sa-i recuperam. Ne-am tot invartit intr-un cerc vicios fara sa reusim sa spargem cercul", spune Adina Tatu, Organizatia Salvati Copiii
La Constanta, de exemplu, Asociatia Alumni are conturile blocate pentru datorii pe care, culmea, le-a facut pentru ca banii de la stat nu au fost virati la timp.
"Evident ca au inceput sa curga penalitatile, sa fim pusi in situatia de a ni se bloca conturile. Suntem captivi in siutuatia asta care este datorata proastei gestionari a documentelor la nivelul beneficiarului, adica al ministerului Educatiei", spune Vasile Nicoara, directorul Colegiului National Mircea Cel Batran din Constanta.
In aceeasi situatie sunt zeci de organizatii care, din cauza datoriilor neachitate de stat, nu mai pot aplica pentru niciun proiect european.