Fonduri europene de 40 de miliarde de euro. In ce va investi Romania banii pana in 2020

Ultima actualizare: 14-02-2013 07:07

Duelul declaratiilor dintre presedinte si premier pe tema fondurilor europene inregistreaza un nou episod.

Dupa ce Traian Basescu a sugerat ca Victor Ponta este "nemultumitul national", premierul spune ca presedintele se comporta ca un leu la Bucuresti , dar "este pisic la Bruxelles".

Chiar si-asa, pactul de coabitare dintre cei doi ramane in picioare.

Romania va avea de cheltuit, in perioada 2014-2020, 40 de miliarde de euro. Din ei, peste 17 miliarde sunt pentru agricultura si au doua destinatii. 10 miliarde se duc la plati directe. Adica bani care intra direct in contul fermierilor pentru ogoare sau animale. Iar restul sunt pentru dezvoltarea zonelor rurale. Celelalte 23 de miliarde sunt fonduri de coeziune pentru autostrazi, poduri, cai ferate, proiecte de cercetare sau de mediu.

Poate cele mai indraznete proiecte vor fi cele de infrastructura, pentru ca ne propunem sa dam gata doua coridoare paneuropene: coridorul 4, care va lega Aradul de Constanta, si coridorul 9, Giurgiu - Iasi.

Din 2007 si pana in prezent toate partidele importante au trecut pe la guvernare. Au avut 19 miliarde de euro la dispozitie de la Bruxelles. N-au reusit sa cheltuiasca decat 2. E ca si cum cineva iti da bani pentru haine, casa, masa si masina, iar tu nu esti in stare sa-ti cumperi decat gardul din jurul curtii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO