FMI: "In trei ani, economia Romaniei poate devansa Cehia, Grecia si Portugalia". Care este unul dintre marile obstacole
In Romania s-au accentuat eforturile in lupta impotriva coruptiei, iar acest lucru o tine pe calea cea buna, spre convergenta, a declarat joi reprezentantul rezident al FMI in Romania si Bulgaria, Guillermo Tolosa.
"Nicio tara nu a ajuns la convergenta prin inflatie, cu deficite mari, prin intrarea in incapacitate de plata. Romania este pe calea cea buna, macroeconomic vorbind. Ecosistemul institutional poate fi erodat de coruptie. Eforturile Romaniei in lupta impotriva coruptiei s-au accentuat, iar acest lucru o tine pe calea cea buna (...) Romania este o tara cu o populatie mare, joaca in alta liga si are potentialul de a deveni una dintre economiile cele mai dezvoltate din Europa", a mentionat Guillermo Tolosa, citata de Agerpres.
Acesta a adaugat ca Europa "ramane o masina a convergentei". "In acest context, perspectivele Romaniei sunt cele de convergenta. Stim despre circulatia capitalurilor, oamenilor, bunurilor, ideilor, ca toate acestea implica faptul ca Romania si, in general, Europa de Est vor converge catre nivelul de trai al economiilor occidentale", a mai spus reprezentantul rezident al FMI in Romania si Bulgaria.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Tolosa a aratat ca Romania va devansa Cehia, Grecia si Portugalia daca continua sa creasca asa cum a crescut in ultimii ani. 'Prognozele arata ca Romania va depasi aceste tari in trei ani, in termeni de marime a economiei. Cateva dintre obstacolele cu care Romania se confrunta pe acest parcurs au de-a face cu lucruri concrete, care lipsesc in Romania, cum este in principal infrastructura, care este deficitara deocamdata. Acest subiect trebuie abordat foarte serios, inclusiv printr-o crestere a cheltuielilor', a declarat sursa citata.