Dusterul "pick-up" al Dacia va fi lansat in octombrie, in Brazilia, sub sigla Renault. Cat va costa noul model

Ultima actualizare: 02-08-2014 07:18

Dusterul, cel mai de succes model al celor de la Dacia, va aparea din toamna si in versiunea pick-up. El va fi lansat in octombrie la Sao Paolo, in Brazilia, tara unde va si intra in fabricatie, dar sub sigla Renault.

Compania franceza are acolo o uzina care, de 7 ani, produce si livreaza pe piata locala modelele Renault Logan, Renault Sandero si Renault Duster.

Dusterul pick-up va avea tractiune 4x4, atat de utila in tarile mai slab dezvoltate din America de Sud. Tractiunea integrala este tot mai cautata si la masinile pick-up din Europa, care costa in medie peste 20 de mii de euro. Asa cum ne-a obisnuit cei de la Renault, Dusterul pick-up va avea un pret mai mic, probabil in jur de 15 mii de euro.

Dusterul pickup va intra in productie de anul viitor la uzina braziliana Curitiba a celor de la Renault, sustine ziarul francez "La Tribune". Si asta pentru ca in Brazilia se vand 300 de mii de pick-upuri in fiecare an, iar Duster-ul va concura direct cu Fiat Strada sau Volkswagen Saveiro.

Modelul va fi adus si in Europa, de data aceasta sub sigla Dacia, dar nu va fi produs in Romania, ci fie in Maroc, la Tanger, fie in Turcia, la Bursa.

Oficialii de la Dacia sustin ca fabrica din Pitesti a ajuns practic la limita capacitatii de productie, de 350 de mii de masini pe an. Asa ca nici un nou model nu poate fi introdus fara sa renunti la altul, exact asa cum in 2010 productia de Logan pick-up si Logan Van a fost oprita pentru a face loc Dusterului pe liniile de fabricatie.

La uzina Dacia din Pitesti se lucreaza in 3 schimburi, iar o noua masina iese de pe liniile de montaj la fiecare 54 de secunde. Asta inseamna 1.340 de masini in fiecare zi lucratoare. Conducerea uzinei spune ca productia ar putea fi marita doar daca angajatii fabricii ar munci non-stop, 7 zile pe saptamana.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO