De la asistat social la un imperiu de 84 de mld $. Povestea preşedintelui executiv Starbucks
Howard Schultz provine dintr-o familie modestă din Brooklyn, asistată social de către stat prin oferirea unui adăpost, acesta fiind unul din motivele pentru care a adus întotdeauna o nuanţă de justiţie socială în felul în care a condus Starbucks.
Născut în Brooklyn, New York în 1953 din părinţi fără educaţie, la vârsta de 7 ani a trecut printr-un moment care i-a definit întreaga viaţă. Întors de la şcoală, şi-a găsit tatăl cu o rană care se întindea de la coapsă până la gleznă. Tatăl sau, fost veteran de război, lucra ca şofer de camion, fără asigurare medicală.
“Am văzut Visul American spulberându-se şi mi-am văzut părinţii neajutoraţi, în culmile disperării … Acele cicatrici şi acea ruşine le port cu mine şi în ziua de astăzi”, povestea Howard Schultz pentru absolvenţii Universităţii Arizona în 2017, relatează Business Insider.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Schultz a avut mai multe job-uri, cum ar fi de barman sau chiar şi-a vândut sângele pentru a-şi plăti studiile. Asta până sa descopere Starbucks, la începutul anilor ‘80.
În 1987, Schultz a obţinut brand-ul Starbucks şi 17 locaţii de la fondatori, aceştia luând decizia să-şi canalizeze eforturile pe lanţul de cafenele Peet’s. Apoi Schultz a pus bazele celei mai mari expansiuni din istorie în domeniul comerţuliu cu amănuntul.
Când primul Starbucks s-a deschis în New York, publicaţia New York Times a trebuit să explice ce este un latte şi cum se pronunţă acesta. Schultz s-a inspirat din cultura italiană în denumiri precum “grande” si “venti”, caracterul exotic oferit de Starbucks jucând un rol cheie în dezvoltarea business-ului.
Între 1998 şi 2008, Starbucks a ajuns de la 1.886 de cafenele la 16.680. În prezent, compania deţine peste 27.300 de magazine în 75 de ţări.
Sursa: Business Insider
Etichete: asistati social, starbucks, Howard Schultz,
Dată publicare:
07-01-2018 16:20