Cum a pierdut cel mai bogat om al planetei 11 miliarde de dolari într-o singură zi
Averea francezului Bernard Arnault, cel mai bogat om de pe planetă, a scăzut cu 11,2 miliarde de dolari într-o singură zi, pe fondul îngrijorărilor că încetinirea economiei americane va duce la reducerea cererii pentru bunuri de lux.
Bernard Arnault (foto articol), fondatorul grupului LVMH, care oferă printre altele poşete Louis Vuitton, şampanie Moet & Chandon şi rochii Christian Dior, a văzut cum averea sa a crescut în ritm exploziv pe parcursul acestui an odată cu avansul cotaţiilor acţiunilor companiilor europene din sectorul luxului.
Marţi însă, o parte din aceste câştiguri la bursă au dispărut, după ce cotaţia titlurilor LVMH a scăzut cu 5% la bursa de la Paris, cel mai mare declin înregistrat în ultimele 12 luni, pe fondul unei scăderi generale care a şters aproximativ 30 de miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă a sectorului european al luxului.
Alegeri 2024
23:05
Cine este Călin Georgescu, candidatul care a reușit să producă surpriza la alegerile prezidențiale din 2024
22:58
Kelemen Hunor: „Este important să ne susţineţi şi la alegerile parlamentare, fiindcă urmează decizii destul de dificile”
22:56
Nicuşor Dan: „Sper ca în urma numărării definitive Elena Lasconi să intre în turul al doilea”
22:42
Mircea Geoană, declarații după primele rezultate: Este surprinzător modul în care anumiți candidați apar de nicăieri
Avere de peste 190 de miliarde de dolari
Chiar şi după această scădere, averea lui Bernard Arnault se situează la 191,6 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index, în condiţiile în care, de la începutul anului şi până în prezent, miliardarul francez şi-a sporit averea cu 29,5 miliarde de dolari.
După ziua de marţi, diferenţa între Bernard Arnault şi fondatorul Tesla Inc, Elon Musk, al doilea cel mai bogat om al lumii, s-a redus la doar 11,4 miliarde de dolari.
Scăderea de marţi a venit însă după o creştere îndelungată a cotaţiei acţiunilor LVMH, care sunt în continuare cu 23% peste nivelul la care erau la începutul anului. Aceasta în condiţiile în care indicele MSCI Europe Textiles Apparel & Luxury Goods Index a înregistrat un avans de 27%, potrivit Agerpres.