Criza datoriilor din zona euro provoaca o intalnire de urgenta intre ministrii de finante din G7
Ministrii Finantelor si sefii bancilor centrale din statele G7 vor purta marti, 5 iunie, discutii de urgenta privind criza datoriilor de stat din zona euro, tot mai alarmati in privinta problemelor financiare ale Europei, transmite Bloomberg.
Statele din Grupul celor Sapte mari economii industrializate "sunt ingrijorate in privinta situatiei instabile din economia globala" si trebuie sa discute despre aceste incertitudini, a afirmat ministrul japonez al Finantelor, Jun Azumi (foto), intr-o conferinta sustinuta la Tokyo.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Ministrul canadian al Finantelor, Jim Flaherty, a declarat la Ottawa ca oficialii G7 vor discuta problemele din zona euro.
Criza din sistemul bancar spaniol si posibilitatea ca Grecia sa paraseasca zona euro dupa alegerile din 17 iunie au tinut pietele sub tensiune in ultimele saptamani, situatia fiind inrautatita de impasul politic din zona euro, liderii europeni nereusind sa stabileasca o strategie decisiva de solutionare a problemelor.
Astfel de teleconferinte sunt de obicei confidentiale, insa discutiile de marti au fost anuntate, probabil, tocmai pentru a exercita presiune asupra zonei euro. Statele G7 sunt SUA, Canada, Germania, Franta, Italia, Marea Britanie si Japonia.
Mesajul transmis in ultimele zile de Germania este ca Spania trebuie sa decida daca are nevoie de ajutor financiar international, dupa aparitia unor informatii in presa ca Berlinul ar insista pe langa Madrid sa solicite sprijin extern.
Statele Unite au cerut in mai multe randuri in ultimii doi ani ca liderii europeni sa ia masuri mai agresive pentru solutionarea crizei.