Chinezii au acces la secretele centralei de la Cernavoda. Ce planuri de milioane au pentru Romania
In incercarea de a patrunde pe piata europeana, gigantii din China vor sa cucereasca mai intai avanpostul numit "Romania". Sute de milioane de euro vor intra in centre de productie, vanzare si asistenta tehnica.
Si reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda sunt tot mai interesante pentru chinezi, care au semnat un acord cu Ministerul Economiei. Actul le permite accesul la planurile secrete ale centralei.
Ceva similar unuia dintre cele trei centre ale companiei Huawei din China urmeaza sa fie deschis anul viitor in Romania, cu o investitie de 100 de milioane de euro.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Gigantul IT chinezesc a ales deja locul unde va deschide singurul centru de asistenta tehnica din Europa. Este vorba de un bloc, unde va inchiria pentru inceput un sfert din cladire, adica patru etaje.
"Vom avea pana la sfarsitul anului 2014 - 1400 de angajati", a declarat Vlad Doicaru, director divizie Huawei Romania.
Salariile ajung la 3.000 de lei pe luna. Companiile chinezesti intentioneaza sa-si creasca si vanzarile de telefoane inteligente, tablete si calculatoare la noi.
"Piata de consum este in crestere in continuare. Sunt din ce in ce mai multe persoane care vor sa-si achizitioneze un calculator", declara Aurel Netin, director Lenovo Romania.
Prognozele chinezilor arata ca anul viitor vanzarile
in acest domeniu vor creste cu peste 40%, la nivelul dinaintea crizei. Ceea ce face si mai atractiva piata noastra.
"Oficialii companiei ZTE si-au manifestat increderea pe care o au in Romania si si-au exprimat dorinta de a investi in tara noastra", a anuntat Raluca Helesteanu, purtator de cuvant Ministerul Comunicatiilor.
ZTE are de ales intre Cluj si Constanta.
Investitiile pe termen lung ar putea fi in agricultura, mai exact in procesarea legumelor.