Cadourile de Moș Crăciun din acest an, importate, vor fi mai scumpe decât anul trecut
Moș Nicolae și Moș Crăciun vor trebui să facă eforturi financiare pentru a aduce cadourile în acest an.
Costul unui transport de marfă este de zece ori mai mare față de perioada de dinainte de pandemie, iar efectele se resimt în cea mai mare parte a lumii.
În unele locuri, livrările întârzie sau nu mai ajung deloc. Comercianţii din Statele Unite și Marea Britanie se așteaptă ca prețurile să crească cu aproximativ 25 la sută.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Mai sunt aproape două luni până la Crăciun, dar magazinele din Marea Britanie au început să îmbrace haine de sărbătoare. Proprietarii sunt îngrijorați că s-ar putea confrunta cu o penurie majoră de jucării brazi sau alte decoraţiuni de iarnă, pentru că lanțurile de aprovizionare din Regatul Unit au fost afectate de pandemie. Așa că, mulți comercianți și-au reorganizat strategia de marketing.
Victoria Kay, șefa de achiziții a magazinului Hamleys: "Am revenit la seturile de jucării de rol, la jucăriile de pluș, și am pus pe plan secund jucăriile inspirate din desenele animate."
În Belgia, prețul jucăriilor importate din Asia este în creștere, de până la 6% față de anul trecut.
Delphine Simoens, managerul unui magazin de jucării: "Această jucărie a costat 18 euro anul trecut şi acum preţul ei a crescut la 22,99 euro."
O explicaţie pentru această mărire este creşterea preţului materialelor şi a transportului. Un container adus din China în Belgia costă 6.500 de euro, faţă de 1.900 de euro în urmă cu 2 ani, o diferenţă ce va fi transferată în cele din urmă consumatorilor.
Moş Crăciun menţine, totuşi, tonul optimist şi îi asigură pe cei mici că vor avea parte de surprize pe 25 decembrie.
Mos Crăciun: ”În Laponia avem propriul lanţ de aprovizionare, pentru că noi ne realizăm jucăriile. Avem tot felul de ateliere unde spiriduşii asamblează jucăriile după ce primesc scrisorile de la copii. Nu depindem de vreo sursă externă. Şi, în plus, avem propriul nostru serviciu de livrare, care îi are în prim-plan pe reni. "
Dacă nu puteţi plasa o comandă din timp, vă puteţi orienta către alte jucării. Cele fabricate în Europa scapă de o creștere bruscă a prețurilor și de probleme de stoc.