Bugetul ANCOM a fost aprobat de Parlament. Cheltuielile, diminuate
Plenul Parlamentului a aprobat, marţi, bugetul de venituri şi cheltuieli al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) pe anul 2021.
Bugetul a fost diminuat la capitolele vizând cheltuielile de personal aferente salariilor de bază, fondului de premii, voucherelor de vacanţă şi la capitolul reclamă şi publicitate.
Proiectul de hotărâre pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al ANCOM pe anul 2021, în sumă de 391.139 mii lei, a înregistrat 350 de voturi "pentru" şi 32 "împotrivă".
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
"Motivul pentru care cheltuielile ANCOM au fost scăzute cu 22 milioane de lei ţine de empatie pentru mediul privat, care trece prin cei mai grei doi ani de la ultima criză financiară şi faţă de cetăţeni (...), au dificultăţi în a-şi menţine nivelul de venituri dinainte de pandemie, empatie în faţa unei crize sanitare globale care ne afectează pe toţi", a afirmat senatorul USR PLUS Raoul Trifan.
Potrivit raportului comisiilor de specialitate, proiectul de buget al ANCOM propus Parlamentului cuprinde "resursele financiare pentru realizarea obiectivelor ANCOM în perioada exerciţiului financiar 2021".
Numărul maxim de posturi finanţate în 2021 este 730.
Conform amendamentelor adoptate în comisiile de specialitate şi însuşite de plen, cheltuielile de personal aferente salariilor de bază au fost diminuate cu 7.000 mii lei, adică de la 153.518 mii lei la 146.518 mii lei.
De asemenea, fondul de premii de 12.062 mii lei a fost eliminat având în vedere că în "situaţia economică generată de pandemie nu se acordă premii de performanţă", după cum se argumentează în raportul comisiilor de specialitate.
Au mai fost eliminate sumele prevăzute pentru voucherele de vacanţă de 1.055 mii lei, iar fondurile pentru reclamă şi publicitate au fost diminuate de la 2.929 mii lei la 2.229 mii lei şi cele pentru protocol şi reprezentare - de la 1.357 mii lei la 957 mii lei.