Coca-Cola, prima fabrica deschisa in Myanmar dupa 60 de ani: E precum Caderea Zidului Berlinului
Coca-Cola a deschis pe 4 iunie prima fabrica din Myanmar dupa o pauza de 60 de ani, profitand de ridicarea sanctiunilor americane impuse asupra guvernului birmanez.
Coca-Cola isi va lansa produsele in Myanmar, pentru prima data in ultimii 60 de ani dupa ce a deschis marti fabrica din Hmawbi, Myanmar in prezenta lui Muhtar Kent, CEO-ul companiei.
"Este un moment urias in istorie, este ca atunci cand am deschis primele fabrici in Europa de Est dupa Caderea Zidului Berlinului" a declarat Muhtar Kent, potrivit bloomberg.com.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Cel mai mare producator de bauturi racoritoare din lume va investi 200 de milioane de dolari in Myanmar si va contribui la crearea a noi locuri de munca, relateaza BBC.
Venirea la conducerea tarii a presedintelui Thein Sein in urma cu doi ani a dus la un control economic mai scuzut iar dupa ridicarea sanctiunilor americane impuse asupra guvernului birmanez, companii precum Coca-cola Ford, Mastercard sau Unilever s-au aratat interesate de a investi aici.
In momentul actual, in lume sunt doar doua tari in care Coca- Cola nu are afaceri: Cuba de unde a plecat in momentul in care Fidel Castro a ajuns la putere si Coreea de Nord, unde nu a operat niciodata.
"In urmatorii ani speram sa cream peste 20.000 de oportunitati de locuri de munca in aceasta tara" a completat Muhtar Kent.
Din 1962 pana in 2011 aceasta tara a fost condusa de junta militara opresiva, care a rupt orice legaturi cu Occidentul. Birmania, numita si Uniunea Myanmar, este a doua tara ca marime din Asia de sud-est cu o populatie de 60 de milioane de locuitori.