Austriecii ne dau lectii despre cum sa ne vindem vinul
Au investit miliarde de euro in bancile si industria petroliera din Romania, iar acum au pus ochii si pe podgoriile de la noi. Vorbim despre afaceristii austrieci care au vazut in plantatiile de vita de vie un potential urias de profit.
Au cumparat deja suprafete importante la Dealul Mare, in judetul Buzau si spun ca de aici ies vinuri la fel de bune ca la Bordeaux sau in Toscana.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
"Am schimbat plantatiile cu soiurile moderne, internationale, Cabernet Sauvignon, Shiraz si am plantat vinurile autohtone din Romania, Feteasca Neagra care este un vin superfin", explica investitorii.
Impreuna cu mai multi prieteni austrieci, Walter Friedl a cumparat 80 de hectare de vie la Dealul Mare si e convins ca va scoate profit bun.
Investitorii spun ca avem multe de schimbat in acest domeniu. Austriecii spun ca nu ar trebui sa schimbam doar modul in care lucram viile sau facem vinul. Trebuie sa ne gandim si la noi metode de amenajare a cramelor.
Prin construirea de crame moderne, austriecii vor sa introduca in Romania si un concept putin exploatat, turismul viticol, care in tari cu traditie in producerea vinurilor, precum Franta, Italia si Spania, aduce profituri uriase.