Austriecii ne dau lectii despre cum sa ne vindem vinul

21-05-2011 11:25


Vinuri, pahare cu vin, degustare

Au investit miliarde de euro in bancile si industria petroliera din Romania, iar acum au pus ochii si pe podgoriile de la noi. Vorbim despre afaceristii austrieci care au vazut in plantatiile de vita de vie un potential urias de profit.

 

Au cumparat deja suprafete importante la Dealul Mare, in judetul Buzau si spun ca de aici ies vinuri la fel de bune ca la Bordeaux sau in Toscana.

 "Am schimbat plantatiile cu soiurile moderne, internationale, Cabernet Sauvignon, Shiraz si am plantat vinurile autohtone din Romania, Feteasca Neagra care este un vin superfin", explica investitorii.

Impreuna cu mai multi prieteni austrieci, Walter Friedl a cumparat 80 de hectare de vie la Dealul Mare si e convins ca va scoate profit bun.

 

Investitorii spun ca avem multe de schimbat in acest domeniu. Austriecii spun ca nu ar trebui sa schimbam doar modul in care lucram viile sau facem vinul. Trebuie sa ne gandim si la noi metode de amenajare a cramelor.

Prin construirea de crame moderne, austriecii vor sa introduca in Romania si un concept putin exploatat, turismul viticol, care in tari cu traditie in producerea vinurilor, precum Franta, Italia si Spania, aduce profituri uriase.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO