Au transformat semintele de floarea soarelui intr-o afacere profitabila. Povestea de succes a trei studente din Cluj

×
Codul embed a fost copiat

Studentii Facultatii de Industrie Alimentara au raspunsuri inedite la intrebarea "Ce mancam rapid, sanatos si ieftin?". Cele mai bune retete, propuse de ei, participa la concursuri internationale.

Este si cazul briosei cu carne de curcan si iepure sau al fursecurilor eco.

Briosa cu carne de curcan si iepure fara aditivi sau coloranti - este proiectul de suflet al Danielei, Gabrielei si Andreei. Briosa propusa de cele trei studente de la Sibiu poate constitui masa perfecta.

Daniela Andrasescu, studenta: "Ne-am dorit un produs echilibrat din punct de vedere nutritional, foarte gustos si sa fie la indemana consumatorului care este mereu pe fuga".

Briosa cu carne a castigat locul I la faza pe tara a concursului Ecotrophelia, asa ca cele trei fete s-au calificat la competitia internationala ce va avea loc la Milano. Concursul se adreseaza studentilor in domeniul alimentar pentru a dezvolta produse eco-inovative cu potential comercial.

Citește și
Arsenie Boca
Afacerea de milioane de euro din spatele unui simbol crestin. Cati bani aduc pelerinajele la mormantul lui Arsenie Boca

Gabriela Buricea, studenta: "Ideea acesta ne-a venit plecand de la proiectul nostru de licenta. Acest produs a rezultat in urma multor incercari si combinatii."

In afara calitatilor nutritionale, produsele premiate au avut nevoie si de un plan bun de afaceri.

Andreea Catrina, studenta: "Ele se pot comercializa intr-un ambalaj de cate patru bucati, au un pret destul de accesibil: 7 lei cutia. Adaosul nostru este unul destul de mic".

Olga Draghici, profesor coordonator proiect: "Vrem sa le brevetam si apoi sa le scoatem pe piata sperand sa avem un mare succes cu ele."

Alte trei studente, din Cluj de aceasta data, au prezentat la concurs fursecurile eco - 6 gustari diferite din seminte de floarea soarelui - materie prima din abundenta in tara noastra.

Andreea Puscas, studenta: "Ne-am gandit mai mult la aspecte nutritive si am folosit ingrediente lipsite de alergeni, lipsite de gluten, de lactoza, nuci. Sa cream un produs functional, sanatos."

Fursecurile eco au luat locul 3 si vor aparea pe piata gratie unui partener cu care studentele colaboreaza. Pentru ca ingredientele nu trebuie importate, pretul va fi decent: 6,40 de lei pentru o cutie cu 6 fursecuri.

In perioada 2011-2013, prin intermediul concursului Ecotrophelia, au fost lansate pe piata 35 de produse alimentare noi, realizate de studenti.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
Citește și...
Ce idee a avut aceasta tanara din Oradea. A primit imediat 5.000 de euro pentru a porni afacerea
Ce idee a avut aceasta tanara din Oradea. A primit imediat 5.000 de euro pentru a porni afacerea

Iata doar cateva dintre ideile unor elevi si studenti cu sanse mari sa se transforme in afaceri de succes.

Afacerea de milioane de euro din spatele unui simbol crestin. Cati bani aduc pelerinajele la mormantul lui Arsenie Boca
Afacerea de milioane de euro din spatele unui simbol crestin. Cati bani aduc pelerinajele la mormantul lui Arsenie Boca

Mormantul lui Arsenie Boca aduna anual sute de mii de credinciosi care merg in pelerinaje pentru a se ruga celui cunoscut drept Sfantul Ardealului.

De ce au ales mii de corporatisti sa lase orasul pentru viata la tara. Afacerea pe care au pornit-o cu bani de la stat
De ce au ales mii de corporatisti sa lase orasul pentru viata la tara. Afacerea pe care au pornit-o cu bani de la stat

Mii de corporatisti satui sa-si traiasca viata cu ochii intr-un calculator, intr-o cladire din sticla, au lasat orasul pentru un trai sanatos la tara.

Recomandări
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”

Zeci de unităţi de cazare de pe Valea Prahovei au avut camere libere în acest an de Crăciun, o situaţie greu de imaginat în urmă cu câţiva ani, când rezervările se făceau încă din octombrie, noiembrie sau chiar cu un an înainte.

Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone
Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone

Prima zi de Crăciun a adus vreme rece, zăpadă și ger. La munte, vântul a suflat cu putere, iar pe șosele turiștii s-au trezit într-un scenariu pentru care nu erau pregătiți.

Sezonul de gripă a început mai devreme, cu peste 100.000 de infecții respiratorii. Avertismentul medicilor
Sezonul de gripă a început mai devreme, cu peste 100.000 de infecții respiratorii. Avertismentul medicilor

Sezonul de gripă a început mai devreme anul acesta, iar autoritățile au emis deja o alertă epidemiologică. Asta după ce timp de trei săptămâni numărul cazurilor a crescut alarmant și a fost înregistrat și primul deces.