Afaceri la malul marii, in afara sezonului estival. Cat plateste un student pe luna pentru cazare la un hotel de 4 stele

Ultima actualizare: 15-10-2014 06:43

Ca sa aiba clienti si in afara sezonului estival, cativa hotelieri din Mamaia au gasit nisa potrivita: studentii care invata la facultatile din Constanta si care sunt dispusi sa locuiasca la patru stele.

Preturile variaza intre 100 si 350 de euro pe luna, iar majoritatea strainilor prefera sa plateasca mai mult pentru apartamente cu vedere superba catre mare sau lacul Siutghiol.

Ana Maria din Braila este studenta in anul intai la Facultatea de Medicina din Constanta. Ar fi vrut sa stea in caminele studentesti, dar a descurajat-o faptul ca ar mai fi avut trei colegi in camera. In plus, nici tarifele nu au incantat-o. Ar fi platit in jur de 280 de lei pe luna, in timp ce la acest hotel de 4 stele de pe malul marii, plateste 400 de lei si are doar o colega de camera.

"Este aproape de facultate, ajung pe jos cam in 10-15 minute, nu mai dau banii pe transport”, spune incantata Ana Maria.

Studentii pot sta si singuri in camera si platesc 600 de lei pe luna. Camera dubla este 800 de lei iar apartamentul in care pot sta trei persoane, 1200 de lei pe luna. In acesti bani intra si utilitatile, iar studentii au la dispozitie o bucatarie, spalatorie, paza permanenta si o camerista.

Andreea, studenta in anul III la Management, a decis sa se mute si ea la hotel, dupa ce a stat in mai multe garsoniere din oras, unde platea in jur de o mie de lei pe luna.

In ceea ce priveste micul dejun, studentii au trei variante create special pentru ei, care costa intre 10 si 15 lei pe zi.

"Am dorit sa le oferim un serviciu diferit fata de caminele universitatii", explica Florentina Dumitrache, directorul unui hotel care ofera astfel de servicii.

Apartamentele din nordul statiunii Mamaia, zona preferata de tineri pe timpul verii, sunt inchiriate, in mare parte, de studenti straini din Anglia, Pakistan sau Grecia. Platesc, in medie, 350 de euro pe luna pentru un apartament.

"Nu platesc pentru utilitati mai mult de 100-115 lei pe luna. Este foarte ieftin pentru ca am stat in oras si am platit 600-700 de lei pentru utilitati”, spune un student strain.

Ca sa aiba un loc de studiu, studentii straini s-au mobilizat si au inchiriat un apartament pe care il vor transforma in curand in biblioteca.

"Este cel mai bun loc in care pot sta, intre lac si mare, niciun loc nu poate fi mai bun ca asta. In campus sunt camine studentesti dar ne simtim mai acasa in aceste apartamente", marturiseste un alt student strain, cazat in astfel de apartamente.

Cei mai modesti se pot caza si in hosteluri unde platesc in medie 250 de lei pe luna. Stau 3 sau 4 in camera, iar baia este comuna.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO