Tablourile revendicate de Valentin Ceausescu raman in custodia statului
Este vorba despre panzele confiscate in 1989 si pe care baiatul fostului presedinte nu le-a primit nici pana acum. Si asta pentru ca Muzeul National de Arta il acuza ca pretinde si opere care n-ar fi apartinut nici lui, si nici familiei sale.
Dupa 20 de ani de la arestarea sa sub acuzatia de complicitate la subminarea economiei nationale, Valentin Ceausescu inca incearca sa isi recupereze operele confiscate de militie si procuratura in decembrie '89. Atat din casa lui, cat si din cele ale fratilor sai, Nicu si Zoe.
Magistratii au decis ca toate bunurile sa-i fie restituite, asa ca a recuperat in ultimii 2 ani zeci de tablouri, unele despre care Valentin spunea ca i-ar fi apartinut fostei sale sotii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Insa povestea panzelor semnate de cei mai valorosi pictori romani nu este nici pe departe incheiata si ca Valentin cere si ce nu i-a apartinut.
Avocatii muzeului spun ca ar fi vorba despre 56 de tablouri semnate de Tonitza, Grigorescu, Ghiata, Iser sau Ciucurencu.
"O exagerare", striga aparatorul lui Valentin Ceausescu. Avocatul spune ca in realitate e vorba despre vreo sapte panze.
Judecatorii trebuie acum sa compare listele cu tablouri confiscate de la familia Ceausescu, cu evidentele lucrarilor restituite. Vor stabili apoi daca si ce panze va mai primi Valentin.