Slujba de inmormantare a Madalinei Manole, scurta si in afara bisericii

Ultima actualizare: 03-11-2012 10:20
Slujba de inmormantare a Madalinei Manole, scurta ...
Slujba de inmormantare a Madalinei Manole, scurta ...

UPDATE: O slujba speciala, foarte scurta si oficiata de un singur preot, in exteriorul bisericii. Doar cu atat a fost de acord Arhiepiscopia Bucurestilor.

Sotul Madalinei Manole a cerut ca artista, desi a comis pacatul greu al sinuciderii, sa aiba parte vineri la Ploiesti de o ceremonie obisnuita de inmormantare.

Artista va fi dusa dimineata, la ora 9 de la Bucuresti la Ploiesti. Acolo, la Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena va fi oficiata slujba speciala, in afara bisericii. O slujba mai degraba pentru familie, pentru ca Biserica Ortodoxa condamna sinuciderea ca fiind un greu pacat. Numai la cererea rudelor, se tin ceremonii pentru cei care isi pun capat zilelor.

Iar preotii spun ca astfel de slujbe au si un rol de invatatura, o atentionare pentru cei prezenti, carora li se vorbeste si despre pacatul sinuciderii. Cortegiul funerar va pleca apoi catre cimitirul Bolovani din Ploiesti. Inmormantarea Madalinei Manole are loc in judetul Prahova, pentru ca acolo s-a nascut artista, la Valenii de Munte.

"Intrucat Biserica Ortodoxa condamna sinuciderea ca fiind un pacat greu, nu admite pentru sinucigasi oficierea obisnuitei slujbe de inmormantare. De aceea, ca raspuns la solicitarea domnului Mircea Petru, sotul artistei Madalina Manole (Anca Magdalena Mircea), Arhiepiscopia Bucurestilor aproba doar oficierea randuielii speciale de inmormantare pentru astfel de cazuri din motive de ordin pastoral pentru consolarea familiei indurerate. Ca atare, slujba va fi oficiata pe scurt, de un singur preot, in afara (exteriorul) bisericii parohiei cu hramul Sfintii Imparati Constantin si Elena din Ploiesti", precizeaza Secretariatul Arhiepiscopiei Bucurestilor intr-un comunicat de presa remis, joi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO