40 de schelete in mijlocul Bucurestiului! Cavouri la Universitate! FOTO

Dată publicare: 27-11-2010 00:00
Dată actualizare: 03-11-2012 08:44


Mai multe cavouri cu schelete umane au fost descoperite in Piata Universitatii in timpul sapaturilor la parcarea subterana ce urmeaza sa fie construita.

Este vorba de locul unde erau amplasate statuile lui Mihai Viteazul, Spiru Haret, Ion Heliade Radulescu si Gheorghe Lazar.

Arheologii spun ca pana acum au fost descoperite 40 de schelete de barbati, femei si copii, osemintele avand aproximativ 400 de ani.

Se pare ca este vorba despre un cimitir aflat langa doua biserici care dateaza din secolele XVI -XVII.

Seful Sectiei de Arheologie de la Muzeul Municipiului Bucuresti, Gheorghe Manucu, responsabilul stiintific al santierului de la Universitate, a declarat ca era cunoscut faptul ca in zona Universitatii au fost doua biserici, dar si vestigii ale Academiei Domnesti de la Manastirea "Sfantul Sava".

Lucrarile la pasaj au fost intrerupte sambata, pentru ca scheletele sa fie analizate.

Saptamana trecuta au fost descoperite in aceeasi zona structuri de zid si doua conducte de apa din secolele XVIII-XIX.

Acum cateva zile, directorul Directiei de Investitii a municipalitătii, Bogdan Hreapca, spunea ca nu se pune problema ca in perimetrul respectiv sa nu fie executată parcarea cu aproximativ 400 de locuri.

"Singura problema legata de cercetarea arheologica din zona ar viza mici posibile modificari ale proiectului. Nu se pune problema imposibilitătii de a executa in perimetrul respectiv a parcarii subterane", a spus Hreapca.

Cele patru statui au fost mutate pe perioada lucrarilor in Parcul Izvor, unde vor ramane pana cand lucrarile la parcare "vor intra in subteran", urmand sa fie apoi reasezate pe locurile initiale.
 

Sursa: Mediafax

Tags: arheologie,


VIDEO PROTVPLUS.RO