Parcarea subterana de la Universitate ar putea ramane la stadiul de santier

18-11-2010 00:00


lucrari Universitate

Primaria Capitalei vrea sa construiasca, pe terenul unde erau amplasate statuile de la Universitate, o parcare subterana cu 400 de locuri. Lucrarile au fost insa sistate, momentan, dupa ce au fost facute unele descoperiri arheologice.

Potrivit Mediafax, in timpul sapaturilor la parcarea subterana ce urmeaza sa fie construita pe locul unde erau amplasate statuile lui Mihai Viteazu, Spiru Haret, Heliade Radulescu si Gheorghe Lazar, au fost scoase la iveala structuri de zid si doua conducte de apa datand din secolele XVIII-XIX.

Asa se face ca, indiferent de intentiile Primariei, lucrarile nu vor putea fi reluate pana cand cercetarea arheologica a zonei nu va fi terminata. Adjunctul sefului de santier, Andrei Magureanu, a declarat pentru Mediafax ca la sfarsitul cercetarii va fi intocmit un raport care va fi trimis catre Ministerul Culturii, urmand ca specialistii ministerului sa ia o decizie privind lucrarile la parcarea subterana.

Pe de alta parte, reprezentantii Primariei spun ca nimic nu va putea opri realizarea proiectului lansat de Municipalitate.

In ceea ce priveste soarta celor patru statui, acestea au fost mutate pe perioada lucrarilor in Parcul Izvor, unde vor ramane pana cand lucrarile la parcare „vor intra in subteran”, iar apoi vor fi mutate la loc unde au fost initial.
 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO