Trei persoane arestate preventiv, in cazul de trafic de ovule din Capitala
Institutiile statului stiau de mult timp ce se intampla la clinica din Bucuresti, unde exista suspiciuni de trafic de ovule. Au actionat doar cand stiau ca are loc "transferul", ca sa-i prinda in flagrant pe suspecti, a declarat ministrul sanatatii.
Un scandal urias, cu arestari, s-a nascut la Bucuresti: patronul si cativa angajati ai unei clinici medicale sunt banuiti de trafic international cu embrioni umani. Trei suspecti sunt deja inchisi.
Ar fi racolat romance, le-ar fi dat bani ca sa le ia ovulele, lucru interzis prin lege, iar cu ele ar fi inseminat paciente din alte tari, in special din Israel. Pentru cateva sute de lei, femeile de la noi s-au supus fara sa stie unor riscuri enorme, spun specialistii. In orice moment puteau aparea complicatii.
Alegeri 2024
21:25
Cine este Călin Georgescu. A obținut un rezultat surprinzător la alegerile prezidențiale din 2024
21:23
Elena Lasconi, precaută după ce exit-poll-urile fără voturile diasporei o dau în turul II: ”Speranța este vie în România”
21:12
LIVE TEXT | Alegeri prezidențiale 2024. S-au închis urnele - peste 9,4 milioane de voturi
21:07
Marcel Ciolacu, după accederea în turul II: ”Cei care au câștigat sunt românii. Așa trebuie să arate o democrație”
Afacerea care aducea mii de euro la fiecare procedura a fost pusa pe picioare acum 10 ani, ajutata si de lipsa legislatiei. Duminica seara, politistii si procurorii au descins in cabinetele centrului Sabyc.
Potrivit anchetatorilor, fiecare femeie primea intre 800 si 1.000 de lei. Apoi, spun investigatorii, fisele acestor romance erau falsificate pentru a pacali clientii. Pe hartie li se schimbau culoarea parului, culoarea ochilor, studiile. Pentru ca, sustin procurorii, familiile din Israel si Germania cereau ca ovulele sa provina de la femei cu studii medii sau superioare, cu un coeficient de inteligenta peste medie, cu anumite trasaturi anatomice.
Familiilor din strainatate li se spunea ca inseminarea se face legal si ca nu exista nicio problema cu autoritatile de aici. Plateau peste 10.000 de euro pentru a-si strange copilul in brate, anunta procurorii.
Investigatorii au obtinut de la judecatori arestarea patronului clinicii, Harry Mironescu, a fiului acestuia care este si asociat al firmei, Miron Yair, si a secretarei clinicii, Cecilia Borzea, sub acuzatiile de trafic international de celule umane si asociere in vederea savarsirii de infractiuni. Un profesor doctor si un medic embriolog, care se ocupau de fertilizarile in vitro, sunt in ancheta si nu au voie sa paraseasca Romania. Alte 22 de persoane sunt, de asemenea, cercetate.
La perchezitii au fost ridicate mai multe documente, 200.000 de euro, bani care, cel mai probabil, provin din procedurile respective si doua masini de lux: un Lamborghini Gallardo si un Mercedes.