"Nepotismul", o practica obisnuita in multe universitati din Romania
Din tata-n fiu si de la sot, la sotie. Cam asa se ocupa sau se mostenesc posturile bune in multe dintre universitatile Romaniei, unde gradul de rudenie bate uneori nivelul de pregatire.
Rectorii, care le sunt sefi nevestelor si la serviciu, sustin ca existenta unei mari familii in cadrul facultatii poate fi catalogata drept coincidenta, din moment ce toata lumea a urcat ierahic prin concurs.
Nemultumiti de o astfel de increngatura, profesorii si studentii Universitati din Pitesti au protestat vineri in fata Ministerului Educatiei.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Cadre didactice care lucreaza 65 de ore intr-o zi de numai 24 si salarii care ar putea sa ii umple de invidie pana si pe cei care predau la Sorbona ori Cambridge - asa suna acuzatiile profesorilor universitatii din Pitesti la adresa superiorilor.
Pro TV a prezentat inca din anul 2007 increngatura din facultatile romanesti.
Pe atunci, la Universitatea de Vest din Timisoara, de exemplu, rectorul Ioan Mihai era seful ambelor fiice, iar decanul Radu Motica, sef peste sotie si fata.
Noua lege a Educatiei nu mai permite acest tip de subordonari. Doar ca nu se aplica retroactiv, asa ca nimeni nu poate sa mute din schema clanurile deja consolidate.
In privinta scandalului de la Pitesti, contestatarii nu au obtinut nimic vineri de la minster.