Protest spontan la Uzina Vulcan din Bucuresti


Ultimul update: Sambata 20 Octombrie 2012 15:39
Data publicarii: Vineri 11 Iunie 2010 00:00
Categorie: Stiri actuale
muncitori romani

Cateva sute de muncitori ai Uzinei Vulcan din Bucuresti participa la un protest spontan in interiorul cladirii, din cauza ca angajatorul nu le-a mai platit salariile.

Jandarmeria a anuntat ca la fata locului au fost trimise mai multe echipaje pentru ca protestul sa nu se extinda in afara perimetruilui. 

intre timp reprezentanti ai conducerii uzinei au inceput negocierile cu liderii sindicali si cu muncitorii fabricii pentru stingerea conflictului si reluarea lucrului.

Dupa data de 17 iunie, conducerea fabricii a anuntat ca le vor plati salariile, a spus liderul de sindicat Alexandru Paduraru, adaugand ca muncitorii nu si-au primit drepturile de doua luni, respectiv aprilie si mai.

Fabrica Vulcan a fost infiintata in anul 1904 ca sucursala a companiei austriece "Maschinen und Waggonbau Fabriks Aktiengesellschaft in Simmering", proprietatea uzinelor din Brno "Bruenn - Koenigsfelder Maschinenfabrik".

Profilul initial de fabricatie cuprindea instalatii complete pentru rafinarii de petrol, benzina si parafina, locomotive, vagoane cisterna, cazangerie.

In anul 1908 uzina inceteaza a mai fi o sucursala a companiei austriece, devenind societate anonima pe actiuni, cu capital romanesc si strain, avand numele "Vulcan - Fabrica de Masini".

Din decembrie 2002, SC Vulcan SA este o companie privata si parte a Grupului Energetic Tender.

Sursa: Pro TV

Tags: proteste, vulcan,

Protestul angajatilor RATB a incetat! De vineri se circula normal
Protest spontan, dar fara cuvinte, in Capitala
100 de ortaci de la Zegujani au intrat in greva!
VIDEO PROTVPLUS.RO