Prim-procurorul Parchetului Judecatoriei Bistrita, arestat

Ultima actualizare: 18-09-2012 03:52
DNA

Curtea de Apel Cluj a decis arestarea prim-procurorului Parchetului Judecatoriei Bistrita-Nasaud pentru trafic de influenta si instigare la fals intelectual, pe numele caruia a fost emis un mandat pentru 29 de zile, informeaza DNA.

In cursul lunii mai 2009, "procurorul Moldovan Adriana Veturia a acceptat construirea cu titlu gratuit, de catre un om de afaceri, a unui pod in valoare de 30.000 lei peste paraul din localitatea Poiana Zanelor la casa sa de vacanta", anunta DNA.

In schimb, femeia a promis ca va interveni pe langa un judecator pentru ca acesta sa dea o solutie favorabila omului de afaceri intr-un proces.

In cursul lunii iunie 2009, Moldovan a pretins intocmirea unor acte ce atestau in mod fals achitarea contravalorii aferente lucrarilor de constructie a podului.

Procurorul sef i-a mai cerut aceluiasi judecator sa mentioneze numele unui alt procuror in locul sau, desi acesta nu participase la judecarea unei cauze, intrucat avocatul inculpatului din cauza respectiva era chiar fiul lui Moldovan.

Moldovan este acuzata ca a primit de la o persoana suma de 2.200 lei pentru a interveni la magistrati care investigau un caz de viol.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO