Locotenentii temutului interlop Lucian Torj, eliberat dupa doi ani de arest
Desi asupra lor planeaza acuzatii grave: de la tentativa de omor, santaj si proxenetism pana la sechestrare de persoane, judecatorii au considerat totusi ca nu prezinta un pericol. Decizia instantei i-a lasat muti pe procurorii care au instrumentat cazul.
Marturiile celor care au avut de suferit de pe urma clanului Torj par sa sa nu-i fi impresionat pe judecatori.
"La sotul meu i-au taiat degetul, la vecinul l-a taiat pe cap. A fost dupa ei la spital, au zis ca le taie degetele ", a declarat sotia uneia dintre victime.
Este doar una dintre declaratiile date de victimele clanului Torj. Oamenilor li se cerea taxa de protectie si erau pedepsiti cu cruzime daca nu plateau.
In urma cu doi ani, seful gruparii, care era la vremea aceea consilier local la o primarie din Timis, era retinut impreuna cu 10 complici.
Procurorii au adus in fata judecatorilor 40 de martori care au confirmat ca au fost amenintati cu moartea si torturati de membrii clanului Torj. Nici declaratiile oamenilor, nici alte zeci de probe nu i-au convins pe magistrati sa-i condamne pe suspecti. Mai mult au admis cererea formulata de avocati, de eliberare din arest. Pe motiv ca au stat destul dupa gratii.
Procurorii care au muncit doi ani la acest caz sunt revoltati.
Pentru a proteja vietile celor 40 de oameni implicati in proces, procurorii vor cere sa fie inclusi intr-un program de protectie a martorilor.