Negocieri pentru eliberarea marinarilor tinuti ostatici de piratii somalezi
UPDATE: Se poarta negocieri aprinse pentru eliberarea celor doi marinari romani, sechestrati de pirati pe coasta Somaliei. Chiar daca nimeni nu vrea sa dea o cifra exacta, se pare ca rapitorii cer milioane de dolari drept rascumparare.
Pe langa armatorul navei, la negocierea cu piratii care ii tin captivi pe cei 22 de marinari participa si reprezentanti ai Agentiei Romane pentru Salvarea Vietii Omenesti pe Mare.
Seful institutiei a reusit dealtfel, in urma cu cinci ani, sa discute si sa rezolve eliberarea a 15 marinari luati atunci ostatici tot de pirati si tot in zona in care se afla acum nava malteza.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Si armatorul tine in permanenta legatura cu familiile celor doi romani, care sunt singurele persoane care au discutat direct cu cei doi romani, capitanul navei si motoristul. Dealtfel, convorbirile acestora au fost controlate de pirati, care nu le-au ingaduit sa le dea nici macar apropiatilor detalii despre situatia de pe nava.
Zona de coasta a Somaliei in care a fost capturata nava pe care sunt imbarcati cei doi romani este controlata de rebelii somalezi si yemeniti. De cele mai multe ori, acestia se apropie cu barci mici si cer ajutor. Si, odata ajunsi la bordul navelor, rebelii preiau controlul sub amenintarea armelor.
Urmeaza apoi zile chinuitoare pentru membrii echipajelor sechestrate.
Autoritatile implicate in acest caz spun ca negocierile pentru eliberarea ostaticilor sunt in plina derulare. In caz de forta majora nu este exclusa nici o interventie armata, spun autoritatile, insa, cel putin deocamdata, nu este cazul.