Muritorii de rand: Oamenii de stiinta sa nu se ia la intrecere cu Dumnezeu
Bombardati de tot felul de teorii inspaimintatoare, oamenii nu pot sa nu se intrebe ce se va intampla daca experimentul din Elvetia se transforma intr-un fiasco.
Vine sau nu sfarsitul lumii? Crestini pana-n maduva oaselor, multi dintre romani sunt convinsi ca oamenii de stiinta gresesc din start, luandu-se la intrecere cu Dumnezeu.
Romanii nu stiu prea multe despre incercarea cercetatorilor de a reconstitui in laborator primele fractiuni de secunda de dupa aparitia universului. Pentru cei din mediul rural, mai ales, experimentul de la poalele Alpilor reprezinta doar o noua tentativa de a deslusi dedesubturile lucrarii divine.
Alegeri 2024
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu două zile înaintea alegerilor
Surprinzator, si Biserica a reactionat pozitiv la eforturile oamenilor de stiinta. Cel mai bine se exprima un diacon, absolvent de fizica cuantica. Acesta considera ca orice experiment care incearca sa raspunda la marile intrebari asupra consistentei pamantului este justificat.
Teme precum "apocalipsa" sau "gaurile negre" nu puteau trece neobservate printre internauti. Site-ul www.protv.ro a fost supus unui adevarat bombardament. Mesajele trec dintr-o extrema in cealalta.
Legatura dintre experiment si sfarsitul lumii a dezgropat si "Profetiile" lui Nostradamus. Acestea fac trimitere in catrenul 44 din capitolul 9 la un dezastru ce se va petrece in actuala Elvetie.
O alta teorie pe marginea careia se bate moneda imbina prezicerile fizicianului Otto Rossler, unul dintre contestatarii experimentulu,i cu calendarul populatiei maya. Acesta din urma prevede pentru viitorul apropiat un eveniment cosmic ce va marca stingerea unei civilizatii si nasterea uneia noua.
Pe limba noastra, ar trebui sa ne luam adio de la univers pe 21 decembrie 2012. O data care nu face altceva decat sa alimenteze ideile savantului german cu privire la efectele secundare ale testului. Potrivit lui Rossler, gaurilor negre care ar putea aparea le-ar lua cam patru ani sa treaca de la dimensiuni microscopice la proportii care sa le permita sa absoarba Pamantul.
Contributia romanilor la experiment
100 de cercetatori romani participa la experimentul din Elvetia. 85 dintre acestia sunt in tara, dar au lucrat de-a lungul anilor pentru cel mai mare proiect stiintific al omenirii. Romanii sunt implicati in trei din cele patru experimente de la Geneva, de la constructia dispozitivelor pana la preluarea datelor.
E de la sine inteles de ce se bucura de experimentul colosal mai tare decat copiii care primesc o jucarie noua de Craciun. Cel mai probabil si savantii nostri, ca si cei straini, vor iesi la pensie si nu vor apuca sa prelucreze informatiile si datele uimitoare pe care le vor obtine in urma ciocnirii particulelor nucleare.
Asa ca daca unii asteapta apocalipsa, altii asteapta cu un imens interes si bucurie cea mai mare provocare stiintifica a lumii moderne de la descoperirea bombei atomice incoace.
Big Bang-ul de la Geneva. Ce-ar face Mihai Traistariu la sfarsitul lumii?
Big Bang-ul de la Geneva - versiunea rap a sfarsitului Lumii
Big Bang-ul de la Geneva. Prognoza a la Busu
Big Bang-ul de la Geneva: Ce spun astrele pentru ziua de miercuri