Loterie neagra in caminele sociale din Romania
Doar in clipa in care moare un batran, un altul ii poate lua locul intr-un camin social. Iata o realitate cruda, care nu permite un alt mod de selectie.
Criza acuta de locuri din asezamintele sociale face ca in permanenta cinci batrani sa se bata pentru un pat si o farfurie cu ciorba. Iar unii dintre ei nu mai apuca sa fie ingrijiti decat in ultimii ani de viata.
In cele mai multe dintre camine, 90% dintre posturile de ingrijitori raman neocupate. Oamenii cat de cat priceputi au plecat in Italia si Spania.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Asadar, nu-i de mirare ca in cateva centre din Capitala sunt mai multi soferi decat asistenti medicali.
Batranii se gospodaresc cu 7 lei pe zi. Au carne la fiecare masa, mai putin miercuri si vineri, iar din frigiderele mari cat cutiile de pantofi nu lipseste niciodata margarina. Cand ies la aer, se bat pe un loc pe fotoliile sfartecate ca sa priveasca, fericiti, blocurile.
Grav este ca, in 2006, spun cei din Ministerul Muncii, cand Uniunea Europena ne-a oferit pana la un milion de euro pentru proiect, nimeni nu s-a inghesuit sa modernizeze caminele.