Hackerul din Arad a scapat de inchisoare, dar are de platit 250.000 dolari

Ultima actualizare: 25-03-2012 23:34

1 an si 4 luni de inchisoare cu suspendare si plata a aproape 250.000 de dolari - daune materiale - aceasta este sentinta pronuntata joi, in prima instanta, de Tribunalul Arad, in cazul lui Victor Faur.

Aradeanul este acuzat ca a accesat ilegal servere NASA si ale altor institutii americane.

Judecatorul a admis trei din cele patru acuzatii care i-au fost aduse tanarului.

Sentinta a fost data dupa mai bine de un an de proces, care a fost amanat de mai multe ori, din diferite motive.

Aradeanul a fost condamnat pentru interceptare fara drept a transmisiilor de date informatice, pentru modificare, stergere si deteriorare de informatii si pentru perturbarea fara drept, in forma continuata, a unor sisteme informatice.

Instanta a admis, de asemenea, o parte din pretentiile financiare ale institutiilor americane, care s-au constituit parte civila in proces.

De asemenea, Victor Faur mai trebuie sa plateasca si cheltuieli de judecata in suma de 2.750 de lei.

Aceasta sentinta poate fi atacata in decurs de zece zile, iar unul dintre avocatii apararii, Mircea Borza, a anuntat ca va face acest lucru.

Victor Faur nu s-a aflat joi in sala de judecata, pentru a afla sentinta. Avocatul sau a motivat ca e emotionat si i-ar fi fost greu sa faca fata intrebarilor presei.

Victor Faur are 24 de ani si este fiul unui cunoscut medic din Arad, fost director al spitalului judetean. El si-a recunoscut partial vina de a patrunde in sistemele informatice americane, dar a sustinut ca a facut-o intamplator, pe baza datelor primite de la un tanar cunoscut pe internet si ramas neidentificat de catre anchetatori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO