Focar de infectie ascuns in spital, la Slobozia. Copii adusi in Capitala
UPDATE: Situatie cat se poate de grava la Spitalul Judetean din Slobozia. Patru copii, pana in 5 ani, s-au deshidratat si au mari probleme digestive, dupa ce au fost infectati cu Rotavirus.
Sectia de pediatrie a intrat imediat in carantina. Ministerul Sanatatii a declansat o ancheta, iar pacientii au fost adusi la Bucuresti. Din primele cercetari rezulta ca institutia sanitara se confrunta cu un focar de infectie inca din noiembrie.
20 de infectii cu Rotavirus in doua luni - iata adevarul ascuns de conducerea spitalului din Slobozia. Ultimele cazuri au fost insa atat de grave, incat s-a aflat pana la Bucuresti.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
4 pacienti au fost transferati luni dimineata la ''Institutul Matei Bals'' din Bucuresti. Erau complet deshidratati. Infectia cu Rotavirus a fost confirmata la 3 dintre ei, toti cu varste cuprinse intre 2 luni si 2 ani. Din fericire, acum starea lor este buna.
Infectia cu Rotavirus, adica gastroenterita, ii poate fi fatala unui nou-nascut. In fiecare an se estimeaza ca apar 3,6 milioane de episoade de gastroenterita cu Rotavirus in randul celor peste 23 de milioane de copii sub 5 ani din Uniunea Europeana.
In cateva zile, cei de la Spitalul din Slobozia trebuie sa motiveze de ce nu au raportat cazurile de infectii.
La nivel mondial, intre 30 si 50% dintre infectiile cu acest virus sunt infectii intraspitalicesti. Se vor recomanda masuri administrative la spital, pentru ca acesta apartine de autoritatile locale.
Pe de alta parte infectia cu Rotavirus poate fi prevenita prin vaccinare. Numai ca la noi serul este optional si il cumpara parintii... daca au bani. Cei din Minister sustin ca nu se justifica nici financiar, nici medical introducerea acestuia in schema de vaccinuri asigurate gratuit de stat.
Insa in Austria, Finlanda si Luxemburg vaccinarea este gratuita.