Exercitiu jurnalistic de exceptie: Romania, Te Iubesc! Duminica, la 18:00

Ultimul update: Vineri 15 Decembrie 2017 16:23
Data publicarii: Joi 25 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri
Harta Romania

Este dedicat celor care iubesc Romania, celor care ar vrea s-o iubeasca dar inca nu gasesc argumente, celor care o spun cu ironie sau cu duiosie.


Materialele pe care le veti urmari vor fi o introspectie in tara in care traim, dar in profunzimi pe care nu le-ati mai vazut pana acum.

Vor fi reportaje ca un act chirurgical, care ne vor ajuta sa ne cunoastem tara, cu bunele si relele ei. Anchete, fenomene, reportaje de atmosfera, toate adunate in "Romania, te iubesc" o emisiune care debuteaza duminica la ora 18.

In curtea Ocolului Silvic din Fastaci, 88 de copii asista la infaptuirea unei minuni pe care sunt obligati sa o accepte: transformarea Ocolului in scoala.

La inceputul anului scolar, Alex Dima s-a intors in satul Fastici, unde anul trecut a descoperit copii invatand intr-o cladire fara acoperis, cu peretii daramati si care a costat, uimitor 14 miliarde de lei vechi.

Bani din flori. Anca Nastasi a mers pana Olanda pentru a ne arata o afacere cu adevarat infloritoare. De la bursa florilor din Aalsmeer zeci de mii de trandafiri pornesc pe banda rulanta spre Romania.

90% dintre florile care se vand in Romania vin din Olanda, din sere monitorizate de calculatoare, in care fiecare fir e legat la perfuzii cu substante hranitoare pentru ca plantele sa ajunga pana in casele dumneavoastra. O afacere extrem de profitabila, de care profita cel mai mult cei care vand la negru.

Intre timp, horticultorii din Romania dispar, sufocati de o legislatie care nu-i ajuta, de dezinteresul autoritatilor si de uriasele proiecte imobiliare care ii inghit incetul cu incetul.

Sahara Olteniei. Porneste din Dunare si se apropie de Craiova si Caracal. Se intinde pe aproape o suta de mii de hectare. Nisipurile sunt aici de cand e lumea, aduse de vanturi din albia Jiului si Dunare.

Specialistii spun ca peste 20 de ani, Doljul va fi arid iar alte noua judete din tara vor fi afecatate de desertificare. Problema nisipurilor din Sahara Olteniei a fost rezolvata in anii 60-70. Profesorulul Petre Banita a infiintat la Dabuleni, o statiune de cercetare a culturilor pe nisipuri.

La aproape 50 de ani de la infiintarea, statiunea de cercetare Dabuleni s-a transformat in Institut iar satul a devenit oras. Orasul zace in praf iar de statiune "s-a ales praful".

Bani pentru statiune nu au mai venit de la guvern, cercetatorii au ajuns someri, angajatii au fost dati afara iar institutul se ruineaza.

Duminica, de la ora 18, incepem sa reconstituim Romania din imagini, fenomene, anchete, reportaje si povesti inca nespuse.

Va oferim un tablou complet, pictat pana la detaliu, in care sa puteti cunoaste sau recunoaste tot ceea ce inseamna Romania.

Harta Romania Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
poluare
Consecintele periculoase ale poluarii de la Moldova Noua, de care "statul s-a spalat pe maini". Ce amenzi risca Romania din partea CE
Marturiile supravietuitorilor Experimentului Pitesti, despre chinurile si suferintele indurate. "Am incercat sa ma sinucid"
Bogatiile ascunse in Marea Neagra, duminica, la "Romania, te iubesc!"
Proiectul Casei SHARE. Duminica, la Romania, te iubesc, povestea comunitatii care a salvat 6 frati de la inghet
Maicutele care si-au dedicat viata altora. Duminica, la "Romania, te iubesc", 12 calugarite ofera o lectie de viata
Problemele cronice ale unui sistem ineficient. Duminica, la Romania, te iubesc, aflati cum invata elevii din Romania
RTI
Duminica, la "Romania, te iubesc!": Batranii care ii demonstreaza Rovanei Plumb ca singuratatea nu se trateaza cu promisiuni
Programul "Cornul si laptele", un esec in scolile din Romania. Duminica, la Romania, te iubesc, detalii din programul de 100 de milioane de euro pe an
Tinerii care aduc faima Romaniei in capitala bogatilor, Dubai. Povestile lor, duminica, de la 18:00, la "Romania, te iubesc"
Duminica, la "Romania, te iubesc", incursiune in traditiile romanesti si viata la sat, intr-un reportaj semnat de Anca Nastasi
Statul roman isi bate joc de o avere de peste 1 miliard de euro. Povestea Fundatiei Gojdu, duminica, la "Romania, te iubesc"
Locul magic din Romania unde copiii bolnavi invata sa lupte impotriva cancerului. "Aici ma simt ... copil in firea mea, copil sanatos"