DNA cere retinerea deputatului PDL Dan Pasat pentru santaj

Ultima actualizare: 01-07-2012 13:42
Dan Pasat

Libertatea deputatului PDL de Giurgiu Dan Pasat este pusa sub semnul indoielii. Procurorul sef al DNA a cerut joi avizul Camerei deputatilor pentru retinerea parlamentarului.

Comunicat DNA [pdf]


Dan Pasat este cercetat de procurorii anticoruptie si este acuzat de santaj si coruptie.

Anchetatorii afirma ca deputatul ar fi santajat functionari din conducerea judetului Giurgiu care nu erau de acord ca firma lui sa puna mana pe contracte de achitii publice.

"Potrivit DNA, in perioada 2009 - 2010, Pasat Dan, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, iar din data de 21 decembrie 2009, si de secretar general al Partidului Democrat Liberal in cadrul organizatiei judetene Giurgiu, cu incalcarea regimului incompatibilitatilor in exercitarea demnitatii publice de parlamentar, prin actiuni de santaj ori prin folosire a autoritatii si influentei ca om politic decurgand din functia de conducere din partid, a actionat pentru a obtine, pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficii necuvenite provenind din contractele de achizitii publice incheiate cu primarii de pe raza judetului Giurgiu si derulate prin firma sa pe care o controla si o conducea in fapt", se arata in comunicatul DNA.

Atunci cand a intampinat opozitie din partea reprezentantilor administratiei publice locale ori a firmelor care isi adjudecasera contractele de achizitie publica, inculpatul a recurs la diverse forme de intimidare, mergand pana la amenintari si acte de violenta.

La data de 18 februarie 2010, fata de Dan Pasat s-a dispus urmarirea penala in legatura cu doua infractiuni de santaj, iar la data de 28 iunie 2010 cercetarile au fost extinse, fiind dispusa urmarirea penala fata de Pasat Dan si sub aspectul celorlalte infractiuni sus mentionate in cererea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO