Santaj, coruptie si sute de mii de euro intr-un dosar cu nume grele

Dată publicare: 13-07-2010 00:00
Dată actualizare: 08-08-2012 21:20


Proces rasunator la Bucuresti. Un patron, acuzat de santaj de DNA, dupa ce i-ar fi cerut 910.000 de euro fostului director general al companiei "Electrica" - Corneliu Stan - dar si victima sa, au ajuns in fata judecatorilor.

"Ameninta ca va face publice presupusele mele aventuri extraconjugale daca nu ii platesc", pretinde directorul. Pe cand acuzatul vorbeste despre un imprumut pe care incerca sa-l recupereze: "I-am dat sute de mii de euro prietenului meu de pahar si nu i-am mai vazut niciodata", se apara el. Investigatorii banuiesc insa ca la mijloc ar fi si afaceri dubioase.

In interiorul cladirii Judecatoriei Sectorului 3 Bucuresti, fostul numarul unu de la Electrica nu pare sa fie in apele lui. Chiar daca nu el este cel care sta in banca acuzatilor.

Chiriac Tonea sustine ca nu-l santaja pe director, ci voia sa-si recupereze banii. N-a spus nimic de flagrant, cand procurorii DNA i-au gasit 30.000 de euro in buzunare. In schimb a tinut sa precizeze ca l-a dat in judecata pe director, ca sa-si primeasca banii.

Chiriac Tonea a dezvaluit detalii picante despre chermeze cu directorul de la Electrica si sute de mii de euro, bani pe care i-ar fi imprumutat si pe care nu i-ar mai fi vazut niciodata. Totul pentru bunul mers al relatiilor dintre firma sa si Electrica.

"Am fost cu el la meci la Madrid. I-am luat sase bilete: lui, fetei, unor directori de-ai lui. In 2005, i-am organizat nunta fiicei lui Corneliu Stan, la Calipso," spune acesta, dupa care continua "domnul Stan le-a dat ordine directorilor sai de la Timisoara, Constanta si Bacau sa primeasca marfa de la mine fara licitatie. Intre 2008 si 2010, i-am dat 800.000 de euro, in total. Cea mai mare transa a fost de 250.000 de euro. Am primit inapoi numai jumatate din bani."

Nu este insa clar nici pana in acest moment cat din cei aproape un milion de euro ceruti in timpul santajului a si ajuns la suspect.

Acesta este judecat in stare de arest si risca intre doi si sapte ani de inchisoare. In plus il mai asteapta un proces pentru spalare de bani, intentat de DNA. Directorul Corneliu Stan are calitate de victima.

Tags: coruptie, santaj,


VIDEO PROTVPLUS.RO