Dosarul medical al deputatei Liana Dumitrescu, un volum de 150 de pagini

Ultima actualizare: 22-10-2012 00:41

UPDATE: Procurorii ancheteaza moartea Lianei Dumitrescu, deputat in Parlamentul Romaniei care s-a stins joi, la numai 38 de ani. De o saptamana era in coma, dupa un atac cerebral grav. Pana si medicii au fost uimiti de cazul ei.

Tanara si in plina putere. Asa o vedeau pe Liana colegii din Parlament, prietenii, dar mai ales mama ei. Pana acum o saptamana. O durere severa de cap a fortat-o sa mearga la unitatea de Urgente a spitalului Elias. S-a dus pe picioarele ei, iar dupa cateva ore, doar aparatele ii mai dadeau suflu.

"A fost internata la noi ca urmare a unei boli acute, vascular-cerebrale, o suferinta atat de grava care a aparut ca un trasnet, in plina sanatate. Dosarul medicale are in momentul de fata peste 150 de pagini", a declarat Doina Dimulescu, managerul Spitalului Elias.

Chiar daca detaliile precise despre boala raman confidentiale, medicii subliniaza ca atacul vascular cerebral a fost unul atipic, si prin amploare, si prin viteza. Ea a incetat din viata joi dimineata la ora 9:30. Toti cei care au cunoscut-o sunt bulversati.

Dumitrescu a avut o boala cerebrala rara, iar din cauza evolutiei nu a putut fi transferata in strainatate.

Ministrul sanatatii, Cseke Attila, spune ca in urma verificarilor facute s-a constatat ca medicii au actionat corect.

Mama deputatei Liana Dumitrescu acuza medicii pentru starea fiicei ei

O astfel de drama vezi doar de cateva ori in 30 de ani de cariera, au spus medicii care au incercat sa o salveze. Pacienta a fost vegheata pana in ultima clipa de mama sa.

Dealtfel, femeia ii acuza pe medici ca ar fi refuzat externarea fiicei sale pentru a putea fi dusa la tratament in strainatate.

Aceasta a depus chiar o plangerea, inregistrata la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia de urmarire Penala si Criminalistica -, desi competenta teritoriala ar fi revenit Parchetului Judecatoriei Sectorului 1. PICCJ a decis sa faca cercetarile in acest caz.

Pe de alta parte, Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 va dispune expertiza medico-legala, rezultatul urmand sa fie trimis procurorilor Parchetului instantei supreme.

Liana Dumitrescu era licentiata in Drept si avea studii postuniversitare in diplomatie. Si-a construit rapid o cariera politica promitatoare: din 2004 a reprezentat comunitatea macedoneana in Parlament.

Liana Dumitrescu - de profesie jurist - a implinit, joia trecuta, 38 de ani, ea fiind nascuta in 20 ianuarie 1973, la Craiova.

Trupul tinerei va fi depus vineri in Parlament. Potrivit Autoritatii Electorale Permanente, mandatul sau va ramane vacant, pana la alegerile din 2012.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO