CTP despre stenograme: Daca ai coloana, nu accepti ce-ti spune Vintu

Dată publicare: 18-10-2010 00:00
Dată actualizare: 09-04-2012 13:50


"Niciodata Sorin Ovidiu Vintu nu mi s-a adresat in cuvinte care incep cu c, sau cu f, de patru sau cinci litere", a declarat editorialistul ziarului Gandul, Cristian Tudor Popescu, invitat la Stirile ProTV de la ora 19. Vezi aici comentariul!

Iata cum comenteaza Cristian Tudor Popescu aparitia si textul stenogramelor din dosarul Popa:

Ce impresie v-au facut aceste stenograme?

Destul de neplacuta, avand in vedere ca domnul Sorin Ovidiu Vintu, in cele patru-cinci ocazii in care m-a sunta si am discutat, niciodata nu mi s-a adresat altfel decat cu pluralul de politete, nicidecum in cuvinte care incep cu c sau cu f, de patru sau cinci litere. Or pe mine ca jurnalist cel mai mult m-a atins acest ton.

Unii ar putea sa gandeasca asa: avem un patron de presa, care detine o televiziune, suntem in capitalism, poate sa faca ce vrea cu respectiva unitate media. S-o transforme fie intr-o arma, fie intr-un puf de papadie, e o problema in asta?

In primul rand daca ai coloana vertebrala nu accepti modul asta de a discuta al domnului Sorin Ovidiu Vantu, dar poti sa invoci regulile jurnalismului.

In 2007, Clubul Roman de Presa a elaborat un document semnat de toate trusturile importante de media, inclusiv de Realitatea-Catavencu, in care se reglementeaza relatiile dintre patroni, editori si jurnalisti. In el se spunea, intre altele, ca un patron nu are voie sa angajeze postul intr-o campanie persistenta si dezechilibrata, in interes personal, silindu-i pe jurnalisiti sa faca lucrurile acestea. Un patron poate sa ceara o anumita politica editoriala, dar nu cand ea intervine peste regulile jurnalismului.

Niciunul dintre acesti oameni - angajati, jurnalisti ai lui Sorin Ovidiu Vintu - nu-i spune “Dom’le, nu se poate ce vrei dumneata. Pentru ca atata vreme cat eu raman jurnalist, nu pot sa fac asa ceva".


VIDEO PROTVPLUS.RO