Stenogramele Vintu!Iata ce vorbea despre trustul sau de presa si de Basescu

Ultima actualizare: 25-07-2012 14:33

Interceptari ale convorbirilor telefonice purtate de Sorin Ovidiu Vintu cu angajatii sai sunt anexate in dosarul in care este trimis in judecata pentru favorizarea infractorului.

Omul de afaceri este acuzat ca l-a ajutat pe Nicolae Popa, un urmarit international, sa scape de pedeapsa in Romania. Procurorii sunt de parere ca aceste discutii reprezinta o proba indirecta pentru ca arata atitudinea pe care Sorin Ovidiu Vantu o are fata de autoritatile statului.

Anchetatori spun ca aceasta este dovada ca omul de afaceri l-a sprijinit pe Nicolae Popa, desi era urmarit general pentru prabusirea FNI.

Una dintre stenograme se refera la o discutie din seara de 24 noiembrie 2009, cand Sorin Ovidiu Vintu este contactat de un jurnalist.

INTERCEPTARE CONVORBIRE TELEFONICA
jurnalist : "..." A avut pe parcursul a cinci ani, hai sa spunem pe parcursul a patru ani, cu exceptia erorii grave pe care a facut-o cand a fost suspendat si care apoi a intors-o in favoarea lui, putem sa-i spunem lui Florin adevarul, nu ?

S.O.VINTU - Da, evident.

jurnalist: - Adica dintr-un c… imens in care se afla, de era luat cu pietre, l-ai adus din nou la 75%, de necrezut, dandu-i un balon de oxigen la mijlocul mandatului, ce n-a avut nimeni.

S.O.VINTU: - Mai si ca sa spunem pana la capat, suspendarea a fost facuta ca urmare a aliantelor pe care le-am construit eu pentru suspendare pentru ca mi-a deschis dosarul cu Banca Agricola.

jurnalist: Da.

S.O.VINTU: - Si am vrut sa-i dau o lectie, dar nu pana la capat.

jurnalist : - Da, stiu si acest aspect.

S.O.VINTU: - Da, batranelule".

Intr-o alta discutie anexata la dosar, din 29 octombrie, Sorin Ovidiu Vintu vorbeste despre un subiect de presa cu un director al trustului.

 INTERCEPTARE CONVORBIRE TELEFONICA
director : - Liderii celor doua partide de opozitie nu vor sa faca declaratii pe tema asta.

S.O.VINTU : - De ce?

director : - De boi. Adica raspunsul meu e clar. De boi.

S.O.VINTU : - Cred ca fac bine, tati.

director : - Eu nu cred.

S.O.VINTU : - Daca imi permiti, totusi rarirea parlamentarilor este o chestie foarte populara printre cetatenii imbecili ai acestei tari.

director : - Da, dar nu despre asta e vorba.

S.O.VINTU : -Ba da, pentru ca acolo este prefaudarea alegerilor. Se refera strict la referendum si referendumul este o chestie gingasa. Ei au iesit deja cu declaratii ca sustin micsorarea numarului de parlamentari.

director :-Da si asta poate sa spuna si acum, "Sustinem in continuare referendumul, haideti sa-l programam intre tururile de scrutin".

S.O.VINTU - Da. O sa ma gandesc. Sa vorbesc cu MIRCEA si cu CRIN sa vad de ce nu preiau mesajul. Nu stiu. M-a luat prin surprindere cu treaba asta.
...

S.O.VINTU - Rar mi se intampla, fara misto, sa ma mobilizez cum m-am mobilizat de data asta.

director - Da. Am simtit si eu pe alocuri.

S.O.VINTU - Rar mi se intampla. Mi-am scos ostile regulate din cazarmi, nici macar pe scandalul FNI nu mi-am scos armata regulat. Am lucrat numai cu ostasii.

director - (rade - n.n.).

S.O.VINTU: - Da. De data asta... multa prostime, dat fiind faptul ca poporul asta s-a tampit de-a dreptul, prostimea asta inca tine cu imbecilul si trebuie sa-i degajam prostimea.

director - Da.

S.O.VINTU - I-o degajam ... (injura)... Hai, te pup! Pa!

director - Drum bun! Pa!"

In 6 martie, Vintu aboreaza politica editoriala a postului de televiziune.

S. O. VINTU: ... Azi esti in pozitia in care toata lumea te uraste, pentru ca n-ai fost clar si precis intr-o parte sau alta. Ai mers ca pisatul boului. Am decis ca luptam impotriva lui Basescu, toata organizatia trebuia sa lupte impotriva lui Basescu cu toate armele.

....

S. O. VINTU: Maine, daca fac o intelegere cu Basescu, Mosule, sunt cu tine, din momentul acela am dat ordin in organizatie si organizatia este cu Basescu. Punct.

In 7 martie, discutiile lui Vintu sunt din nou in atentia procurorilor.

S. O. VINTU::... ca orice institutie de presa din trustul meu, raspunde intereselor patronatului. Punct! De data asta am vorbit, va veni, vom discuta pe fata cu toti oamenii. Cui ii place ramane, cui nu-i place pleaca. S-a terminat cu glumele de genul independenta editoriala, sa imi pot face eu smenurile. "

Aceste stenograme au fost anexate la dosar pentru ca, spun procurorii, sunt probe indirecte. Acestia considera ca discutiile probeaza atitudinea lui Sorin Ovidiu Vintu fata de lege si autoritatile statului.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!