CEDO: Ragaz de 18 luni pentru ca Romania sa rezolve problema retrocedarilor


Ultimul update: Vineri 02 Noiembrie 2012 20:14
Data publicarii: Vineri 22 Octombrie 2010 00:00
Categorie: Stiri actuale

Presedintele Curtii Europene pentru Drepturile Omului a venit la Bucuresti ca sa se asigure ca Romania ia in serios mesajul de la Strasbourg.

Tara noastra are 18 luni la dispozitie ca sa rezolve odata pentru totdeauna problema retrocedarilor. Prea multi proprietari nemultumiti de legile si instantele noastre s-au plans la CEDO, care a suspendat aceste procese pentru un an si jumatate.

Presedintele Curtii Europene pentru Drepturile Omului spera ca in cele 18 luni de suspendare a proceselor in care sunt revendicate proprietati, Romania va gasi o solutie ca sa rezolve aceasta problema.

Statistic vorbind, cele mai multe procese deschise de ai nostri la CEDO sunt urmarea unor legi interpretabile si neclare.
Pe locul doi sunt deciziile instantelor romanesti, contestate la CEDO de proprietari, iar pe trei se afla Executivul, care nu pune in aplicare sentintele.

Numai anul trecut, CEDO a obligat tara noastra sa acorde 12 milioane de euro cetatenilor care au si-au cautat dreptatea afara din tara. Cele mai multe sentinte sunt legate de incapacitatea guvernului de a rezolva problema caselor nationalizate.
 

 

Presedintele CEDO face o vizita in Romania
Legislativul este responsabil in 84% dintre condamnarile Romaniei la CEDO
CEDO someaza Romania: trebuie rezolvata problema caselor nationalizate
VIDEO PROTVPLUS.RO