Bolnavii de inima se revolta, la Spitalul Municipal din Bucuresti!
S-au formulat acuze grave la spitalul municipal din Bucuresti. Mai multi pacienti sustin ca un medic cardiolog le-a sugerat ca ii trimite acasa, daca nu accepta sa le monteze stimulatoare pentru inima, numai de la o anumita firma.
Fiica unui pacient internat la Spitalul Municipal, il acuza pe cardiologul Nicolae Florescu, ca i-ar fi spus tatalui ei ca il mai tine in spital numai daca-i monteaza pe inima un anumit stent, cel mai scump de pe piata, vandut de o anumita firma.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Directorul spitalului spune ca stentul recomandat nu se deconteaza gratuit prin programul national, dar ca Municipalul il poate lua din fonduri suplimentare, la sugestia medicului: "Din veniturile proprii ale spitalului, decideam si cumparam. Dar el ma informa si imi dadea scris cu avizul sefului de sectie ca e singura alternativa terapeutica. Dar nu s-a procedat asa. Dupa ce voi finaliza cercetarea administrativa, voi trimite actele catre Colegiul Medicilor," spune prof. dr. Gheorghe Iana, manager Spitalul Universitar Bucuresti.
Seful sectiei in care lucreaza cardiologul reclamat povesteste ca pacientul a initiat razboiul, desi, in mod normal, nici nu are nevoie de stent.
"Dansul are nevoie de operatie, dar refuza interventia. A spus clar: "Nu ma operez!" si abia atunci doctorul Florescu i-a oferit o alternativa de compromis. Si in conditiile astea n-a considerat necesar sa faca un referat catre spital," a declarat Dragos Vinereanu, sef sectia Cardiologie.
Pe de alta parte si Asociatia Nationala a Pacientilor s-a implicat in acest caz. Insa, in cele din urma, se pare ca familia pacientului se va intelege cu cei din conducerea spitalului, astfel incat unitatea sa suporte integral costul stentului, desi initial dispozitivul, care este unul special, nu se incadreaza in cele decontate de stat.
Medicul cardiolog acuzat a scapat si de ancheta sefilor, mai ales ca toti ceilalti sase pacienti care au sesizat aceeasi problema la Asociatia pentru Protectia Pacientilor, au renuntat la plangeri, acceptand ca doctorul sa se ocupe de ei in continuare.
Totusi, organizatia ce-i apara pe bolnavii internati, anunta ca a inregistrat in ultimul an peste 800 de sesizari, din toata tara, pentru asa-zise "recomandari" facute de medici. Unele vizeaza anumite medicamente, altele aparatura si dispozitive speciale.