Cine e de vina pentru zborul ratat cu pianul in Dambovita al unei tinere?
UPDATE: Oficialii cauta raspunsul la aceasta intrebare mai ales ca asa-zisa competitie distractiva a fost organizata cu acordul Primariei Bucurestiului. Pentru tanara operata la coloana dupa ce a sarit in Dambovita cu un pian, greul nu a trecut.
Cel putin inca un participant a fost preluat de ambulanta. Dupa ce le-au dat organizatorilor autorizatie trei ani la rand, autoritatile iau acum in calcul masuri dure pentru astfel de competitii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Prima saritura din concurs a fost si cea mai riscanta. Echipa din Ploiesti a propulsat de pe platforma un pian la dimensiuni reale. Tanara, adica pilotul angrenajului, a suferit o rana serioasa la spate dupa aceasta cazatura. Lipsa de pregatire pentru acest gen de cascadorii si-a spus cuvantul. In momentul cand pianul a atins apa, femeia l-a lovit cu peste 60 de kilometri la ora. In impactul violent, a fost zguduita serios.
Socul cazaturii s-a localizat in zona vertebrei lombare L1. Aceasta s-a spart, iar o parte din fragmente au ajuns sa preseze pe maduva spinarii. Tocmai de aceea interventia rapida a medicilor a fost cruciala. Acestia au eliberat maduva de presiunea suplimentara si au scos fragmentele mici.
Urmatoarele zile vor arata cu exactitate cat de sever a fost socul impactului, spun medicii care ingrijesc pacienta. Vertebra lombara afectata are nevoie de mai multe saptamani pentru a se reface, iar starea pacientei trebuie urmarita pentru a se vedea efectul asupra maduvei si nervilor.
De la Ploiesti, apropiatii participantei in varsta de 26 de ani se arata revoltati de circumstantele evenimentului.
Organizatorii spun ca au fost pregatiti cu ambulante pentru astfel de situatii. De care a fost nevoie si in cazul tanarului care a pilotat aceasta macheta de avion. El suferit rani mai putin grave si a parasit deja spitalul.
"Regretam faptul ca in cadrul evenimentului Flugtag doi participanti au fost raniti dupa ce au luat contact cu apa din Raul Dambovita. Gandurile noastre sunt alaturi de ei si familiile lor, au reactionat organizatorii la aflarea vestii", sustin intr-un comunicat organizatorii.
Reprezentantii Primariei Generale pun intreg incidentul pe seama organizatorilor.
"In cuprinsul protocolului incheiat cu organizatorul evenimentului la capitolul Obligatiile organizatorului, la punctul 11 se stabileste ca „isi asuma intreaga responsabilitate pentru eventualele incidente produse in cadrul desfasurarii adunarii publice".
Competitia aparatelor de zbor trasnite este la a treia editie la Bucuresti dupa cele din 2005 si 2007. Bucurestiul este unul din cele cinci orase din lume unde se organizeaza astfel de concursuri in 2010.
Incidentul a fost luat in serios de autoritati si organizatori. Participantii fusesera initial instruiti si echipati pentru a se preintampina accidentele, insa multi dintre ei nu au aplicat sfaturile primite. Lucrul acesta a fost vizibil. In partea a doua a concursului deja toate echipajele renuntasera sa mai plonjeze impreuna cu modelele lor.
Politistii au inceput si ei cercetari.