Mitingul angajatilor Dacia s-a incheiat! Urmeaza altele!

13-01-2009 00:00


UPDATE: Mitingul organizat marti, la Mioveni, de Sindicatul Automobile Dacia, la care au participat peste 6.000 de persoane, s-a incheiat, transmite Mediafax.


Mitingul s-a incheiat fara incidente, la ora 13.00, ora pana la care manifestantii au avut autorizatie pentru desfasurarea protestului.

Presedintele Sindicatului Automobile Dacia, Nicolae Pavelescu, a declarat ca mitingul de marti este primul dintr-o serie de actiuni de protest care vor avea loc in orasul Mioveni si in incinta uzinei.

Protestatarii cer Guvernului mentinerea taxei de poluare in varianta actuala si a locurilor de munca din industria auto.

Angajatii au scandat lozinci impotriva lui Traian Basescu si au cantat si dansat "Hora Unirii".

Vicepresedintele Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, a anuntat ca la miting au participat angajati ai uzinei si salariati ai societatilor furnizoare de piese si accesorii. Acestora li s-au alaturat reprezentanti ai BNS si ai uzinei Ford din Craiova, dar si locuitori din Pitesti si Mioveni.

Vicepresedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe, a anuntat ca taxa auto a contat in proportie de 45% la scaderea pietei auto si a vanzarilor Dacia.

Comisia Europeana a informat guvernul Boc ca ordonanta de urgenta prin care fostul Cabinet triplase taxa de poluare auto incalca legislatia comunitara.

Abia intorsi la serviciu, dupa ce au stat in somaj tehnic timp de 30 de zile, muncitorii de la Dacia au aflat ca la sfarsitul lunii ianuarie, productia va fi oprita din nou.

In plus, conducerea Dacia a decis ca 300 de contracte de munca pe perioada determinata, care expira la sfarsitul acestei luni, nu vor fi prelungite.

VIDEO PROTVPLUS.RO