Dacia: 300 de contracte de munca ce expira in ianuarie nu vor fi prelungite

12-01-2009 00:00


dacia

Directorul general al Automobile Dacia, Francois Fourmont, a anuntat luni seara ca s-a decis ca 300 de contracte de munca pe perioadă determinata, care expira la sfarsitul acestei luni, sa nu fie prelungite.


Cei 300 de angajati care ar urma sa isi incheie activitatea la Dacia la sfarsitul lunii ianuarie se adauga celor 620 de salariati ale caror contracte pe perioada determinata au expirat in decembrie 2008 si nu au mai fost prelungite, anunta Mediafax.

"Deciziile privind programul de productie de la Automobile Dacia se iau doar pentru intervale de maximum o luna, din cauza incertitudinii existente pe piata. In situaţia actuala, nu putem lua decizii pentru intervale de timp mai lungi. De asemenea, am decis sa nu acordăm tichetele de restaurant in aceasta luna", a declarat luni seara la uzina din Mioveni Francois Fourmont. 

Abia intorsi la serviciu dupa ce au stat in somaj tehnic timp de 30 de zile muncitorii au aflat ca la sfarsitul lunii productia se opreste din nou, in intervalul 26 ianuarie - 8 februarie. 

In plus, de luni se produc cu aproape 300 de masini mai putin pe zi, iar 11.000 de angajati se tem de ce este mai rau. Ca sa isi pastreze serviciul ei fac marti un miting, in care cer Guvernului sa nu renunte la taxa pentru masinile second-hand. 

Muncitorii de la Dacia sunt pro taxa auto! Tu cum esti?

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO