25 decembrie 1989, ziua executarii sotilor Nicolae si Elena Ceausescu

Ultima actualizare: 04-05-2012 19:10

Ne place sau nu, ziua de 25 decembrie va ramane in istoria romanilor si printr-un episod dur. Desi au trecut mai bine de doua decenii, generatii intregi vor fi urmarite de imaginile sangeroase de la executia sotilor Ceausescu.

Potrivit unui sondaj recent, multi regreta ca fostul presedinte si sotia sa nu au avut parte de un proces decent. Iar sambata, zeci de nostalgici au tinut sa le aprinda o lumanare la mormant.

Acolo a ajuns, pentru prima oara la aceasta data si Valentin Ceausescu. Vizibil marcat, acesta nu a scos niciun cuvant.

Dupa un proces istovitor cu statul, abia in urma cu cateva saptamani Valentin a reusit sa isi ingroape parintii impreuna intr-un cavou din cimitirul Ghencea Civil.

Alaturi de sotie si de fiica, Valentin Ceausescu a depus o coroana pe care sta scris mesajul "Cu dragoste si dor". Apoi, i-a dus fratelui sau Nicu un buchet de flori.

Daca mostenitorii familiei Ceausescu au fost extrem de tacuti, nostalgicii si-au strigat regretele. Au venit cu documente inedite din vremuri apuse: ziare si fotografii extrem de importante pentru orice comunist.

Dupa aceasta comemorare inedita, comunistii si-au dat intalnire la mormant, pe 26 ianuarie, cand ar fi fost ziua lui Nicolae Ceausescu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO