Cât de grele au fost subiectele la Simulare Evaluare Națională 2024 - Română. Ce spun profesorii despre gradul de dificultate
Profesoara de limba română, Cristina Gavriliță de la Centrul Educațional Unirea, a rezolvat live subiectele primite de elevi la Simularea Evaluării Naționale 2024.
Înainte de a rezolva subiectele, profesoara a comentat dificultatea subiectelor și a spus că acestea au fost accesibile și s-a păstrat nivelul din ultimii ani.
„Subiectele au fost accesibile. Textele sunt foarte frumoase, ca de obicei, cei din Minister propun elevilor subiecte care să le placă și care să-i motiveze să dea tot ce-i mai bun.
S-a păstrat gradul de dificultate. De-a lungul anilor am observat a scăzut dificultatea, însă din fericire la această simulare s-a păstrat o constanță. Mi-aș dori ca pe viitor, treptat, gradul de dificultate să crească și să avem examene relevante”, a spus Cristina Gavriliță.
De asemenea, profesorul Cristian Demian de la Centrul Unirea a adăugat că din experienţa sa, în anii electorali gradul de dificultate a subiectelor e mai mic. „De fiecare dată când avem un an electoral, ne așteptăm ca aceste examene să nu fie cu un grad de dificultate foarte ridicat, iar motivele sunt ușor de intuit”.
La simularea Evaluării Naționale 2024 la Limba și Literatura română, elevii au primit două texte la prima vedere, un fragment din „În umbra ei” de Simona Antonescu și unul din „Pisica mea în sala de lectură” un text publicat de Liviu Papadima în Dilema Veche.
La Subiectul 1 partea A, pe baza celor două texte au fost formulate nouă cerințe prin care elevii trebuiau să dovedească înțelegerea textului.
La partea B din Subiectul I au fost 8 întrebări de gramatică.
La subiectul II, elevii au avut de realizat un rezumat de 100-150 de cuvinte al primului text.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: evaluare nationala, limba romana, simulare, subiecte romana,
Dată publicare:
05-02-2024 12:42