Bacalaureat și Evaluare Națională 2020. Încă o sesiune pentru examenle naționale, însă numai pentru elevii cu probleme

Ultima actualizare: 28-05-2020 20:50

Evaluarea Națională va fi organizată anul acesta, în premieră, în două sesiuni. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că elevii de clasa a 8-a care nu vor putea să participe la examen, din motive medicale, se pot înscrie la sesiunea din 29 iunie.

Și Bacalaureatul va putea fi susținut în iunie, dar și în august, după același model.

Unul dintre cele mai discutate subiecte în această perioadă este susținerea examenelor naționale. Două teme sunt în topul îngrijorărilor. Pregătirea elevilor pentru examene și susținerea acestora în condiții de siguranță. Dacă pentru pregătire, lucrurile par să se așeze, în ceea ce privește examenul, aici părinții, dar și elevii au emoții în continuare.

Pentru ca toți elevii să aibă șanse egale, șeful statului a anunțat că se va organiza o a două sesiune de evaluare națională, începând din 29 iunie.

Dar atenție, această sesiune secundară va fi doar pentru elevii de clasa a 8-a care sunt bolnavi, care sunt gășiți cu temperatură ridicată la intrarea în școală, care sunt izolați împreună cu familia la domiciulu și pentru cei care se află într-o localitate sau un cartier în carantină.

Și pentru bacalaureat va fi o a doua sesiune, în august, așa cum era organizată în mod obișnuit.

Marea îngrijorarea a părinților a fost ce se întâmplă cu elevii care vor fi bolnavi, care se află în izolare sau nu li se va permite accesul în sala de examen pe motivul că în ziua respectivă termometrul a înregistrat o temperatură mai mare de 37,3 grade. Aceștia vor avea o a doua șansă, așadar, începând din 29 iunie când se va desfășura a două sesiune a evaluării naționale.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO