Cati bani au primit din partea primariei sase elevi din Targu Mures, care au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala

07-07-2015 14:33


evaluare nationala 2015

Sase absolventi ai clasei a VIII-a, care au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala din acest an, au primit, marti, premii in valoare de cate 500 de lei din partea Primariei Targu Mures.

Elevii premiati sunt Maria Bucsea (scoala Gimnaziala 'Mihai Viteazul'), Alexandra Eliza Halatiu (scoala Gimnaziala 'Tudor Vladimirescu'), Constantin Man (scoala Gimnaziala 'Liviu Rebreanu'), Andrei Dorin Muth (scoala Gimnaziala 'Dr. Bernady Gyorgy'), Denis Cristian somfalean (scoala Gimnaziala 'Liviu Rebreanu') si Ilinca Vultur (Colegiul National 'Unirea'), potrivit Agerpres.

'Este o performanta pe care Primaria este onorata sa o rasplateasca in cadrul premiilor GAUDEAMUS pe care le-am initiat si care vin sa recompenseze pe cei care au media 10 la Evaluarea Nationala si la Bacalaureat. Sincer, ne-am dori sa avem din ce in ce mai multi elevi carora sa le rasplatim performantele! Sunt convins ca aceste note au fost obtinute cu eforturi considerabile, atat din partea voastra cat si din partea parintilor si a dascalilor, pe care doresc sa ii felicit in egala masura', a declarat primarul din Targu Mures, Dorin Florea.

Edilul le-a spus copiilor ca obtinerea unei asemenea performante scolare ii va obliga pe mai departe, intrucat pretentiile fata de ei vor fi tot mai mari, adaugand ca municipalitatea pregateste un proiect cu finantare europeana, astfel incat orasul Targu Mures "sa ramana ancorat in viitor si sa le ofere locuitorilor siguranta".

Viceprimarul municipiului, Claudiu Maior, a precizat, la randul lui, ca municipalitatea ii va premia si pe elevii care au obtinut rezultate bune la olimpiadele nationale si internationale.

In luna mai, Consiliul Local Targu Mures a adoptat o hotarare potrivit careia Primaria va acorda premii cuprinse intre 500 si 5.000 de lei pentru elevii care au obtinut rezultate deosebite la invatatura, la olimpiadele nationale si internationale.

Hotararea se aplica incepand cu anul scolar 2014-2015 si, potrivit acesteia, pentru olimpiadele nationale se vor acorda cate 3.000 de lei castigatorilor premiului I, 2.000 de lei pentru premiul II, 1.000 de lei pentru premiul III, iar pentru mentiuni si premii speciale, cate 500 de lei.

Pentru rezultate deosebite obtinute de elevii unitatilor de invatamant preuniversitar din Targu Mures la olimpiadele internationale se vor acorda cate 5.000 de lei pentru cei care au obtinut premiul I, 3.000 de lei pentru premiul II, 2.000 de lei pentru premiul III, iar pentru mentiuni si premii speciale, cate 1.000 de lei.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO