De la agonie la extaz pentru o eleva din Suceava, care a luat 5,40 la romana la Evaluare. Ce nota a primit dupa contestatie

Ultima actualizare: 04-07-2015 07:31

Uneori, contestatiile ii ajuta pe elevii care au invatat. O adolescenta din Suceava a trecut de la agonie la extaz, cand a aflat ca la evaluarea nationala a obtinut nota 5,40 la romana. Apoi, dupa contestatie, s-a trezit cu 9,80.

Potrivit conducerii Inspectoratului Scolar Judetean Suceava, eroarea s-a comis la centrul de corectura din Vatra Dornei. Fata, impreuna cu sora sa geamana, invata la liceul tehnologic din Brosteni si sunt eleve bune, spun profesorii.

Primul rezultat a cazut ca un traznet peste familie. Fata stia ca facuse o teza foarte buna la romana si nu intelegea de ce nota afisata era de doar 5 si 40 de sutimi. Tatal ei a depus o contestatie iar lucrurile s-au limpezit. Nota initiala, inscrisa pe teza, era mult mai mare, 9 si 40 de sutimi, iar dintr-o eroare a fost introdusa in aplicatia electronica a evaluarii nationale, nota de... 5 si 40.

Mai mult, in urma reevaluarii, nota elevei a devenit 9 si 80. Inspectoratul Scolar Suceava a deschis o ancheta pentru a putea stabili cum de a fost posibila o asemenea eroare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO