Organizarea la alegeri a lăsat de dorit fix unde se știa că fluxul e foarte ridicat

26-05-2019 18:39

În Capitală, majoritatea votanţilor şi-au reconfirmat duminică mai mult decât se aşteptau relaţia cu statul. Statul la coadă!

În marile campusuri studenţeşti, în secţia cea mai apropiată de Gara de Nord şi în cartierele cu populaţie tânără, secţiile au fost hiperaglomerate.

 

Practic, exact acolo unde autorităţile ştiu că fluxul alegătorilor e mereu ridicat, organizarea a lăsat de dorit. Lucrurile au mers până acolo, încât un şef de comisie i-a îndemnat pe votanţi să meargă în altă parte.

Votarea i-a luat, aprent, prin surprindere pe organizatorii scrutinului din campusul studenţesc Regie. Deşi se ştie că, la fiecare tur de alegeri, aici vin să ceară stampila mii de tineri, numărul membrilor de comisie care i-au preluat pe studenţi a fost mic. Iar aşteptarea, lungă.

Alegător: ”În jur de două ore. Coada începea de aici de la intrare și abia acum am reușit să votăm. Merge foarte greu pentru că există o singură tabletă.”

Cei care nu sunt din Bucureşti au stat chiar şi două trei ore la coadă pentru a ajunge la urnele de vot, iar alții au renunțat când au văzut că se înaintează foarte greu.

Alegător: ”Am văzut că au ieşit nişte domni şi le-au spus să meargă la alte secţii de votare. Mi se pare că i-au descurajat, dar nu ştiu ce să zic. Am venit să votez.”

Nemulţumiţi au fost şi călătorii în tranzit prin Bucureşti. Cu timpul pe muchie, au riscat să piardă cursele de legătură ca să ajungă la urne.

Secţia de votare cea mai apropiată de nodul feroviar nr 1 al Capitalei este cea de la Muzeul Căilor Ferate. Sunt peste 50 de oameni la coadă, mulţi veniţi direct de la tren, cu tot cu bagaje.

Mulţi sunt nemulţumiţi că n-au găsit indicatoare spre locul unde pot vota. Şi mai e o problemă pentru cei care ar trebui să continuie drumul cu avionul. Sunt consternaţi ca în aeroportul Henri Coandă nu e nicio secţie de vot.

Alegător: ”Cred că intenţia e să nu ajungem să votăm... şi de ce n-au făcut secţia în gară?”

Alegător: ”Mai mult personal trebuia! Să ştiţi că mulţi renunţă.”

Gravidele n-au fost lăsate în faţă.

Alegător: ”Mă gândesc şi la copilul meu, mă gândesc la toată lumea. Viitorul copil.”

Surprinzător a fost şi fluxul de alegători spre secţii unde, la alte alegeri, în urne erau, la închidere, mult mai puţine voturi. La prânz, au fost şi 200 de oameni la rând.

La liceul Jean Monnet din Bucureşti, pentru a vota, oamenii trebuie să aştepte cam jumătate de oră.

Trei sferturi de oră a fost timpul mediu de stat pe holuri, într-o şcoală din cartierul Pipera, oraşul Voluntari. Şi aici s-a votat masiv pe liste suplimentare pentru că în zona locuiesc angajaţii din corporaţii cu buletine de Bucureşti.

Alegător: ”Am alergat până aici 2 km jumate. Votez, mai dau câţiva km şi apoi acasă.”

Spre desebire de alte ocazii, unii au spus că şi-au oganizat ziua în funcţie de priorităţi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO