Ucraina 2 - 1 Macedonia de Nord, pe Arena Națională. Malinovskyi putea face 3-1, însă a ratat de la punctul cu var
Arena Naţională a găzduit, joi, al doilea meci din grupa C de la EURO 2020, cel dintre Ucraina şi Macedonia de Nord
Naţionala de fotbal a Ucrainei a învins formaţia Macedoniei de Nord cu scorul de 2-1 (2-0), joi, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa C a turneului final EURO 2020.
Echipa antrenată de Andrei Şevcenko s-a impus prin golurile marcate de Andrei Iarmolenko (29) şi Roman Iaremciuk (34), iar pentru Macedonia de Nord a punctat Ezgjan Alioski (57).
De remarcat că ambele echipe au ratat câte un penalty, Macedonia prin Alioski, dar acesta a trimis în plasă mingea respinsă de portar, iar Ucraina prin Ruslan Malinovski.
Ucraina a controlat jocul din start şi prima sa ocazie a venit în min. 5, când Karavaev a şutat din voleu peste poartă, după o minge respinsă de Dimitrievski. Malinovski a fost aproape de gol (8), însă şutul său la colţul scurt a fost respins în corner de Dimitrievski. Echipa antrenată de Şevcenko a ratat o mare şansă în min. 11, prin Iaremciuk, care a scăpat singur spre poartă, dar a preferat să încerce o pasă şi a fost blocat de Ristovski.
Prima acţiune mai închegată de macedonenilor a venit în min. 15, când Nikolov, fostul jucător al echipei FC Viitorul, a şutat imprecis din poziţie bună. Un minut mai târziu, Elmas a reluat la colţul scurt, în plasa laterală, centrarea lui Nikolov.
Ucraina continuat să atace în valuri, iar Iarmolenko a avut un şut blocat de Velkovski (23), după care a fost oprit de Dimitrievski la 6 metri (28).
''Galbenii'' au deschis scorul în min. 29, după un corner executat de Malinovski, Karavaev a reluat acrobatic cu călcâiul, iar Iarmolenko trimis în plasă de la bara a doua.
Ucraina şi-a dublat avantajul în scurt timp (34), Iaremciuk scăpând singur cu portarul după pasa lui Iarmolenko.
Macedonia de Nord a reuşit să trimită mingea în plasă prin Pandev, dar golul a fost anulat pentru ofsaid (39).
Până la pauză, Ucraina a mai avut o şansă notabilă, dar şutul lui Karavaev (40), blocat Velkovski a fost reţinut cu emoţii de Dimitrievski.
La reluare, macedonenii au fost mai incisivi şi au avut şansa de a înscrie în min. 47, la o pătrundere a lui Ademi, dar şutul acestuia la colţul scurt a fost respins miraculos de Buşcean scoate miraculos.
Dimitrievski s-a remarcat la poarta cealaltă (51), la lovitura liberă executată de Malinovski din flancul drept, iar la cornerul care a urmat Zabarnîi (52) i-a dat şi el emoţii lui Dimitrievski.
În min. 57, Macedonia de Nord a redus din diferenţă, prin Ezgjan Alioski, după ce penalty-ul executat de jucătorul lui Leeds a fost respins de Buşcean. Lovitura de pedeapsă s-a acordat pentru faultul lui Karavaev la Pandev, după ce şutul lui Trajkovski fusese deviat în bară de Buşcean.
Ucraina a fost aproape să marcheze al treilea gol prin Malinovski (65), dar mijlocaşul echipei Atalanta a tras pe direcţia portarului.
Pe fondul unui joc echilibrat, Trajkovski a fost periculos, cu un şut din marginea careului, cu pământul, respins cu emoţii de Buşcean (68).
Noul-intrat Ţîgankov, elevul lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev, a ratat o ocazie mare în min. 74, şutând pe lângă de la circa 11-12 metri.
Ucraina a beneficiat şi ea de un penalty (84), dar şutul lui Malinovski a fost respins de portarul Dimitrievski. Arbitrul argentinian a acordat penalty-ul, la semnalizarea arbitrilor video şi după ce a consultat imaginile, pentru un henţ comis câteva minute mai devreme de la Avramovski, la lovitura liberă a lui Malinovski.
Ultima ocazie a macedonenilor a fost ratată de Trajkovski, care a şutat periculos la colţul lung (90+4).
Ucraina a obţinut prima sa victorie în grupă, după 2-3 cu Olanda, la Amsterdam, în timp ce debutanta Macedonia de Nord a pierdut al doilea joc la rând, după 1-3 cu Austria.
Joi are loc şi celălalt meci al grupei, Olanda - Austria, la Amsterdam.
În ultima etapă, pe 21 iunie, Ucraina va înfrunta Austria la Bucureşti, iar Macedonia se va deplasare la Amsterdam pentru partida cu Olanda.
Ucraina - Macedonia de Nord 2-1 (2-0)
Au marcat: Andrei Iarmolenko (29), Roman Iaremciuk (34), respectiv Ezgjan Alioski (57).
Ezgjan Alioski a ratat un penalty în min. 57 (a apărat Gheorghi Buşcean).
Ruslan Malinovski (Ucraina) a ratat un penalty în min. 84 (a apărat Stole Dimitrievski).
Bucureşti, Arena Naţională
EURO 2020 - Grupa C
Au evoluat echipele:
Ucraina: 1. Gheorghi Buşcean - 21. Aleksandr Karavaev, 13. Ilia Zabarnîi, 22. Mikola Matvienko, 16. Vitali Mikolenko - 10. Mikola Şaparenko (5. Serghei Sidorciuk, 78), 6. Taras Stepanenko, 17. Aleksandr Zincenko - 8. Ruslan Malinovski (2. Eduard Sobol, 90+2) - 7. Andrei Iarmolenko (căpitan; 15. Viktor Ţîgankov, 70), 9. Roman Iaremciuk (19. Artem Besedin, 70).
Selecţioner: Andrei Şevcenko.
Rezerve neutilizate: 12. Andrei Piatov, 23. Anatoli Trubin - 3. Gheorghi Sudakov, 4. Serghei Krivţov, 11. Marlos, 14. Evgheni Makarenko, 24. Aleksandr Timcik, 26. Artem Dovbik.
Macedonia de Nord: 1. Stole Dimitrievski - 13. Stefan Ristovski, 14. Darko Velkovski (7. Ivan Trickovski, 85), 6. Visar Musliu - 16. Boban Nikolov (9. Aleksandar Trajkovski, 46), 5. Arijan Ademi (4. Kire Ristevski, 85), 20. Stefan Spirovski (25. Darko Curlinov, 46), 8. Ezgjan Alioski - 17. Enis Bardhi (24. Daniel Avramovski, 77) - 10. Goran Pandev (căpitan), 21. Eljif Elmas.
Selecţioner: Igor Angelovski.
Rezerve neutilizate: 12. Risto Jankov, 22. Damjan Siskovski - 2. Egzon Bejtulai, 11. Ferhan Hasani, 15. Tihomir Kostadinov, 23. Marjan Radeski, 26. Milan Ristovski.
Arbitru: Fernando Andres Rapallini; arbitri asistenţi: Juan Pablo Belatti, Diego Yamil Bonfa (toţi din Argentina); al patrulea oficial: Slavko Vincic; arbitru de rezervă: Tomaz Klancnik (ambii din Slovenia)
Arbitru video: Alejandro Hernandez (Spania); arbitri asistenţi video: Jose Maria Sanchez (Spania), Filippo Meli (Italia), Juan Martinez Munuera (Spania)
Delegat UEFA: Rotem Kamer (Israel), observator UEFA pentru arbitri: David Fernandez Borbalan (Spania)
Cartonaşe galbene: Şaparenko (43), Avramovski (83).
Iată cele mai importante faze ale meciului:
Min. 84: Penalty ratat! Malinovskyi trimite slab, iar portarul Dimitrievski apara lovitura de la 11 metri.
Min. 82: Arbitrul a decis să dea lovitura de la 11 metri după consultarea VAR.
Min. 74: Tsygankov este angajat în marginea careului de 16 metri, însă trimite pe lângă poartă.
Min 57: Gol Macedonia de Nord! Alioski ratează în prima fază, însă mingea sare înapoi la el şi trimite în poatta.
Min. 55: Penalty pentru Macedonia de Nord! Pandev este faultat în careu de Karavaev, iar arbitrul arata punctul cu var.
Min. 51: Malinovskyi trimite în forţă din lovitură liberă, însă Dimitrievski se întinde şi trimite în corner.
Min. 46: A inceput repriza secunda!
PAUZA
Min. 39: Gol anulat! Pandev (Macedonia de Nord) scapă spre poarta Ucrainei, îl culcă pe portar apoi trimite mingea în poartă! Arbitrul a semnalizat ofsaid.
Min 34. Gol Ucraina! Yarmolenko îl angajează excelent pe Yaremchuck, care îl execută cu sânge rece pe Dimitrievki.
Min. 29: Gol Ucraina! Yarmolenko marchează din faţa porţii, după o pasă superbă primită de la Karavaev.
Min. 15: Nikolov (Macedonia de Nord) își încearca norocul de la distanță, însă șutul său este blocat de un jucător al Ucrainei.
Min. 9: Yaremchuck scapa spre poarta lui Dimitrievski, insa din prea mult altruism incearca sa-i paseze unui coechipier, in centru, iar un fundas macedonean izbuteste sa intervina si sa trimita in corner.
Min. 8: Malinovskyi este angajat in marginea careului de 16 metri si suteaza in forta spre poarta lui Dimitrievski. Portarul macedonean se intinde si trimite in corner.
Min. 1: A inceput partida!
---
Ucraina a început Campionatul European cu o înfrângere, 2-3, la Amsterdam, în fața Olandei. De partea cealaltă, Macedonia de Nord a fost învinsă de Austria la debut, 1-3.
Macedonia de Nord a făcut o singură schimbare faţă de partida cu Austria (1-3) pentru meciul de miercuri cu Ucraina, în Grupa C a turneului final EURO 2020 la fotbal, pe Arena Naţională din Bucureşti.
Selecţionerul Igor Angelovski l-a înlocuit pe Trajkovski cu Spirovski. Acesta va juca la mijlocul terenului, iar Elmas a fost promovat în avanposturi, unde va face pereche cu ''veteranul'' Goran Pandev.
La Ucraina, Stepanenko a fost titularizat în locul lui Sidorciuk după partida cu Olanda (2-3). O altă noutate este apariţia lui Şaparenko, în locul lui Zubkov, care a ieşit accidentat în meciul de debut.
Echipele de start:
Ucraina:
1. Gheorghi Buşcean - 21. Aleksandr Karavaev, 13. Ilia Zabarnîi, 22. Mikola Matvienko, 16. Vitali Mikolenko - 10. Mikola Şaparenko, 6. Taras Stepanenko, 17. Aleksandr Zincenko - 8. Ruslan Malinovski - 7. Andrei Iarmolenko (căpitan), 9. Roman Iaremciuk.
Selecţioner: Andrei Şevcenko.
Rezerve: 12. Andrei Piatov, 23. Anatoli Trubin - 2. Eduard Sobol, 3. Gheorghi Sudakov, 4. Serghei Krivţov, 5. Serghei Sidorciuk, 11. Marlos, 14. Evgheni Makarenko, 15. Viktor Ţîgankov, 19. Artem Besedin, 24. Aleksandr Timcik, 26. Artem Dovbik.
Macedonia de Nord: 1. Stole Dimitrievski - 13. Stefan Ristovski, 14. Darko Velkoski, 6. Visar Musliu - 16. Boban Nikolov, 5. Arijan Ademi, 20. Stefan Spirovski, 8. Ezgjan Alioski - 17. Enis Bardhi - 10. Goran Pandev (căpitan), 21. Eljif Elmas.
Selecţioner: Igor Angelovski.
Rezerve: 12. Risto Jankov, 22. Damjan Siskovski - 2. Egzon Bejtulai, 4. Kire Ristevski, 7. Ivan Trickovski, 9. Aleksandar Trajkovski, 11. Ferhan Hasani, 15. Tihomir Kostadinov, 23. Marjan Radeski, 24. Daniel Avramovski, 25. Darko Curlinov, 26. Milan Ristovski.
Arbitru: Fernando Andres Rapallini; arbitri asistenţi: Juan Pablo Belatti, Diego Yamil Bonfa (toţi din Argentina); al patrulea oficial: Slavko Vincic; arbitru de rezervă: Tomaz Klancnik (ambii din Slovenia)
Arbitru video: Alejandro Hernandez (Spania); arbitri asistenţi video: Jose Maria Sanchez (Spania), Filippo Meli (Italia), Juan Martinez Munuera (Spania)
Delegat UEFA: Rotem Kamer (Israel), observator UEFA pentru arbitri: David Fernandez Borbalan (Spania)
Ucraina - Macedonia de Nord, la EURO 2020
Naţionala Ucrainei, condusă de pe bancă de fostul star al echipelor Dinamo Kiev şi AC Milan, Andrei Şevcenko, participă pentru a treia oară la un turneu final de Campionat European, după EURO 2012 (când a fost co-organizatoare) şi după EURO 2016, însă este pentru prima dată când obţine calificarea câştigând grupa de preliminarii.
În meciurile din preliminarii, echipa coordonată de Andrei Şevcenko a înregistrat şapte victorii şi trei rezultate de egalitate. Este cea de-a cincea confruntare între cele două echipe şi a treia desfăşurată contând pentru Campionatul European. Precedentele două partide au vizat preliminariile pentru EURO 2016, Ucraina obţinând victoria în ambele partide, cu 1-0 la Lvov şi 2-0 la Skopje pentru turneul final găzduit de Franţa.
Cele două reprezentative au disputat şi două partide amicale, la 11 octombrie 2003, la Kiev, încheiată nedecis, cu un scor alb, şi la Skopje, la 31 martie 2004, câştigată de Macedonia de Nord cu scorul de 1-0. Actualul selecţioner al Ucrainei a fost căpitan în ambele partide pentru echipa sa naţională. Precedentul meci disputat de Ucraina în România a fost înfrângerea de la Constanţa, găzduită la 27 martie 2002 de stadionul Gheorghe Hagi, în care selecţionata României s-a impus cu scorul de 4-1.
Meciurile găzduite de București la EURO 2020
În primul meci de la EURO 2020 găzduit de România, reprezentativa Austriei a învins, duminică seară, pe Arena Naţională, cu scorul de 3-1, selecţionata Macedoniei de Nord, într-un meci din grupa C a EURO 2020.
Luni, 21 iunie 2021, de la ora 19:00 se joacă Ucraina – Austria, al treilea meci găzduit de Arena Națională la EURO. De asemenea, vom avea parte și de un meci mai puternic, din optimi (28 iunie, ora 22:00), între câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C. Atfel, Franța, Germania sau Portugalia ar putea ajunge în România.
Cum se va face accesul suporterilor pe stadion
Peste provocările inerente aduse de organizarea unei asemenea competiții s-au suprapus încercările dificile la care ne-a supus pandemia. Numărul de fani din tribune a fost redus drastic pentru ca meciurile să se poată disputa sub o formă cât de cât apropiată de realitate.
Cei puțini care vor mai avea acces vor fi triați pe criterii medicale.
Florin Șari, FRF: ”Condițiile de îndeplinit sunt următoarele: are un test RT PCR negativ care este încă în termenul de valabilitate de 72 de ore sau are un test rapid care este în termenul de valabilitate de 24 de ore sau are un certificat medical de ieșire din boală care-i permite în termenele legale să-și dovedească imunitatea sau este vaccinat”.
Dar certificatul de vaccinare cel de boală sau testele nu sunt suficiente. Suporterul care are bilet la meci trebuie să meargă cu biletul și cu unul dintre aceste documente la centrele medicale special amenajate pentru Euro.
Acolo, un cadru medical va verifica autenticitatea documentului fie în registrul persoanelor vaccinate, fie în baza Corona forms.
De-abia după validare respectivul suporter va primi o brățară individualizată care împreună cu biletul constituie de fapt permisul de intrare la meci.
Florin Șari: ”Brățările sunt individualizate cu fiecare meci în parte, fiecare brățară are o serie proprie și corespunde cu biletul, adică nu poți să intri la meci dacă nu ai un bilet valabil și dacă nu ai o brățară care nu este din setul dedicat respectivului meci”.
Suporterii vor plăti 5 lei pentru verificarea documentelor medicale. Asta dacă s-au vaccinat, au avut COVID sau se prezintă cu un test PCR negativ.
Altfel, trebuie să achite 40 de lei pentru o testare rapidă. Se poate plăti și cu cardul, anunță oficialii.
21 de centre din Capitală și Ilfov vor efectua acest control, în urma căruia suporterii vor primi brățara care le permite să ajungă la locurile lor din tribune. Fără brățară, biletul nu este valabil.
Programul partidelor de joi
Grupa C
Ucraina - Macedonia de Nord, ora 16.00, Arena Naţională
Grupa B
Danemarca - Belgia, ora 19.00
Grupa C
Olanda - Austria, ora 22.00