Echipele Macedoniei de Nord și Ucrainei au ajuns la București, pentru meciurile de la EURO 2020

Dată publicare: 08-06-2021 18:31
Dată actualizare: 08-06-2021 19:41


Austria și Macedonia de Nord joacă duminică în primul meci al grupei românești de la EURO. Cei din urmă au fost cei dintâi sosiți în țara noastră, marți la prânz.

Macedonenii au mers direct în cantonament. Austriecii, în schimb, vin abia vineri, și nu zăbovesc prea mult, după fluierul de final al partidei. Din 11 iunie, fotbalul se joacă, în direct, la PRO TV!

Prima echipă care a aterizat la Bucureşti este cea a Macedoniei de Nord. Jucătorii au fost luaţi direct de pe pistă, cu autocarul oficial şi alte şase maşini pregătite pentru staff-ul echipei.

Delegaţia de aproximativ 50 de persoane a venit cu un avion al companiei naționale aeriene croate, închiriat. Documentele au fost verificate în regim de urgenţă, chiar pe platforma Aeroportului Băneasa.

Valentin Iordache, compania Aeroporturi București:  ”Acolo se efectuează de fapt şi controlul de frontieră, controlul vamal. În ceea ce priveşte verificările care s-au făcut de către instituţiile statului, mă refer aici la frontieră, la vamă, aceştia au avut proceduri speciale, au trebuit să poarte cu toţii masca.”

Macedonenii au plecat direct la hotel, escortați de Poliție și Jandarmerie. Vor sta în apropierea arenei pe care se vor antrena: noul stadion al Stelei, din Ghencea. La scurt timp a ajuns la București și echipa Ucrainei, tot cu o cursă privată.

80 de persoane fac parte din staff-ul deplasat în capitala României. Fotbaliștii lui Shevchenko au scăpat cu un drum relativ scurt, până la hotel: au cantonamentul chiar în zona de nord și se vor antrena la Voluntari.

Cele două loturi au venit inclusiv cu bucătari, care vor găti alături de românii din hoteluri. Primele zile sunt și de acomodare: Ucraina, de exemplu, a ales o unitate de cazare plină cu spații verzi și terase.

Naționala condusă de fosta glorie Shevchenko nu are însă parte de liniște. Moscova s-a inflamat, odată cu dezvăluirea echipamentului pe care fotbaliștii îl vor purta la București. Pe tricou se disting granițele țării, extinse, însă: au fost incluse Crimeea - anexată de Rusia acum 7 ani - dar și regiunile Lugansk și Donețk, aflate sub controlul separatiștilor ruși.

De asemenea, apar două sloganuri: "Glorie Ucrainei!" și "Glorie eroilor!" - parte dintr-un cântec care a marcat mișcarea populară din 2014, în urma căreia a fost înlăturat președintele de atunci, Viktor Ianukovici.

Altfel, cea de-a treia națională care ajunge la București, Austria, are sosirea programată vineri seara. Joacă în primul meci din România, cel de duminică.

Suporterii celor trei echipe sunt așteptați deja la terasele din Centrul Vechi. Fetele care trebuie să îi ademenească la masă fac eforturi să învețe măcar câteva cuvinte în limbile lor.

Dincolo de cuvinte, invitația va fi foarte clară: localurile vor fi împânzite de televizoare, date pe PRO TV și PRO X, acolo unde sunt transmise toate meciurile de la acest Campionat European.

UEFA le recomandă celor care vin la București să se aventureze și dincolo de Centrul Vechi. Există o listă oficială a celor mai interesante locuri din Capitală: Ateneul, Muzeul Național de Istorie, Grădina Botanică sau librăria Carturesti-Carusel, de pe Lipscani.

Dincolo de vizitarea oraşului, organizatorii de la UEFA le recomandă fanilor străini care vin la Bucureşti să încerce neapărat produsele de patiserie romaneşti, cum ar fi covrigul  sau plăcinta dobrogeană.


VIDEO PROTVPLUS.RO