Taxa de vizionare, salvarea agentiilor imobiliare de la faliment
Totul costa in zilele noastre, chiar si privirea aruncata peste o casa de vanzare. De cand s-a blocat piata si comisioanele din tranzactii au devenit o amintire, agentii imobiliari le cer clientilor o taxa de vizionare.
Daca nu vor semna contractul, macar sa ramana cu niste bani in buzunar. In schimb, cei care platesc sunt suparati pentru ca traiesc in tara taxelor fara numar.
Spre exemplu, taxa de vizionare a unui imobil este de 20 de lei in Timisoara. Si agentii imobiliari din Sibiu le cer bani clientilor, taxa perceputa fiind intre15 si 20 de lei pentru fiecare imoblil prezentat de agentie. cei din bransa sustin ca noua taxa ii ajuta sa supravietuiasca, de cand vanzarile imobiliare s-au blocat.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
"Clientii sunt totusi numerosi, mai ales cei cu prima casa se plimba foarte mult, vor sa vada multe apartamente. A trebuit sa instituim o taxa prin care sa ne recuperam macar partial costurile", a explicat un agent imobiliar.
De partea cealalta, clientii socotesc taxa abuziva. Nu inteleg de ce trebuie sa dea bani in plus, daca la final tot ei platesc locuinta, plus comisionul agentiei si actele la notariat.
Sunt si agentii care sustin ca ii returneaza banii clientului, daca va cumpara un apartament. Dar asta nu-i consoleaza pe cei care si-au cautat o locuinta, n-au gasit-o si au platit taxa de vizionare.