Stii ce comisioane platesti? Afla cat castiga bancile din tranzactiile tale
Primiti bani in cont? Platiti pentru asta. Vreti sa depuneti numerar la ghiseu? Alt comision. Scoateti cumva o suma de la bancomat? Veti pierde cateva procente.
Toate pentru ca, in aceste vremuri, in care credite nu se mai acorda, iar taxele suplimentare sunt atacate prin tribunale, bancherii s-au reorientat.
Potrivit unei analize a Ziarului Financiar, din ce in ce mai multe banci introduc comisioane pentru depunerea si retragerea de numerar sau pentru tranzactiile interbancare.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Cati bani pierzi cand retragi 100 de lei de la bancomat
O persoana care isi foloseste des cardul si scoate de multe ori bani de la bancomat poate plati si 400 de comisoane intr-un singur an.
Acestea variaza. De la 0,2 lei pentru retragere de numerar de la bancomatul bancii la care aveti deschis contul, pana la 5-6 lei pentru o retragere de 100 de lei, daca apelati la bancomatul altei banci.
Se adauga comisoanele de administrare de cont si altele ocazionale, cum ar fi cel pentru schimbarea pinului.
Tragem linie si adunam. Intr-un an, o banca poate sa incaseze si cate 900 de lei din comisioane de la un singur client. Potrivit unui studiu recent, 81% dintre romani considera ca bancile percep comisioane mult prea mari.
Majoritatea bancilor va ofera dreptul la un extras de cont gratuit in fiecare luna. Platiti insa suplimentar daca vreti sa cereti date si din lunile anterioare.
Cel mai raspandit comision insa este cel de retragere numerar.
Multe banci au introdus anul acesta si anul trecut o serie de comisioane noi pentru tranzactiile interbancare, depunerea de numerar sau pentru virarea unor sume in contul altui client.
Bugetarii, pensionarii, studentii si asistatii sociali sunt scutiti de plata unor comisioane. Doar dupa ce angajatorul, universitatea sau casa de pensii incheie un contract cu banca.