Retete pentru salvat o afacere: restaurantele care-si cuceresc clientii
Restaurantul unde-ti condimentezi singur mancarea, barul unde e obligatoriu sa faci mizerie pe jos sau localul unde friptura e gatita in fierul de calcat al bunicii.
Sunt tot atatea idei cu care unii patronii si-au uimit si cucerit clientii, in aceste vremuri in care sunt tot mai putini cei care iau masa in oras.
In acest restaurant din Brasov, clientii iau parte la pregatirea felurilor comandate, ba chiar dau indicatii.
Putin mai la sud, in Sinaia, clientii unui restaurant pot comanda fripturi in fier de calcat cu carbuni. Oamenii pot cere carne gata facuta sau o pot pregati singuri, la masa.
Nu foarte departe, se afla un club unde alunele sunt din partea casei, iar traditia localului cere neaparat sa arunci cojile pe jos.
Stratul de coji de pe podea e masura succesului.
Intr-un alt restaurant, arta e la ea acasa. Localul reconstituie atmosfera anilor 30, iar piesa de rezistenta este... toaleta!
Patronii spun ca daca afacerile le vor merge bine vor investi tot in restaurante nonconformiste in care clientii sa devina, de exemplu, ospatari sau manageri pentru o zi.